Ekonomi
02 Eyl 2017 11:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:24

Yunan adasına nüfusu kadar Türk!

Kurban Bayramı tatilini yurt dışında geçirmek isteyen Türkler, Yunan adalarına akın etti. Sadece 600 nüfusu bulunan Lipsi adasına, nüfusu kadar Türk gitti.

Yunan adasına nüfusu kadar Türk!
Yunan adaları farklı bir bayram geçirmek isteyen Türklerin ilk adresi oldu. Oniki adalar olarak bilinen Dodekanisos adalarında, 600 nüfuslu Lipsi adasına, nüfusu kadar Türk geldi.
 
Lipsi limanında demir atmak için kuyruğa giren Türk bayraklı tekneler adaya 'bayram havası' getirdiler. Aylar önceden bayram tatilinin uzunluğundan haberdar olan ada halkı Türk gemilerini ve feribotlarla gelen Türk vatandaşlarını karşıladılar.
 
TÜRKLERİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORLAR
 
Bayramın ilk gününde adaya demir adatan teknelerin yüzde 80'inin Türk bayraklı olduğunu söyleyen Lipsi Belediye Başkanı Fotis Mangos, bu bayram adanın nüfusu kadar Türk vatandaşını adalarına geldiğini ifade ederek "Türk turisleri her yıl dört gözle bekliyoruz. Dostlarımız, kardeşlerimizi burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türk ziyaretçilerimiz ada ekonomisi için büyük önem taşıyor" dedi.
 
ONLAR DA BAYRAM YAPIYOR
 
Adadaki eski bir Osmanlı hapishanesini restorana dönüştüren Manolis Hiras, adaya gelen Türk gemileri limanda karşılayarak, dostlarım dediği Türk vatandaşlarına özel menüler hazırlıyor. Hiras, "Her bayram Türk dostlarımızla birlikte biz de bayram yapıyoruz. Dünya milletleri arasında en fazla para harcayan ve bizim lezzetlerimizden anlayan Türklerdir. Onlar bizim dostumuz ve her zaman adamızın özel misafirleridir" diye konuştu. 
 
Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, geçen yıl Türkiye'den ülkelerine 1 milyon civarında turist geldiğini açıklayarak en büyük hedefleri arasında turist sayısını karşılıklı olarak arttırmak olduğunu ifade etmişti.