Konut Haberleri
26 Mar 2017 13:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:04

Yozgat'ta sözleşmeler imzalanıyor!

TOKİ Yozgat'ta yer alan dairelerin sözleşme imzalama dönemi başladı...

Yozgat'ta sözleşmeler imzalanıyor!
Yozgat Saraykent konut projesi’nde 21 – 31 Mart 2017 tarihleri arasında T.C. Ziraatbank Saraykent Şubesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmeleri imzalanacak. TOKİ ile Saraykent Belediye Başkanlığı işbirliği çerçevesinde yürütülen Yozgat Saraykent Toplu Konut Projesi kapsamında (2+1) ve (3+1) nitelikli olmak üzere toplam 86 konut satışa sunuldu.

Proje kapsamında inşa edilen 86 adet konut için 74 adet başvuru alınmış ve 74 adet konut alıcısı için “Konut Belirleme Kurası” çekildi.

- Söz konusu Projede, Temerküz Şube T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Saraykent Şubesi olup, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve Müzakere Tutanağı bu Şube tarafından imzalatılacak.

- Konut alıcılarından konut satış bedellerinden;

- B1 tipi (2+1) alt gelir grubu konutlar için; Sözleşme imzalama aşamasında %12, %15 ve %20 peşinat tahsil edilecek. Ancak başvuru süresi içinde tahsil edilen başvuru bedelleri peşinat tutarından düşülerek kalan bakiye tahsil edilecek. Borç bakiyesi aylık taksitler halinde %12 peşinat ve 180 ay vade, %15 peşinat 216 ay vade ve %20 peşinat 240 ay vade ile alınacak. Her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre arttırılacak. İlk taksit ödemesi konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle yapılacak. İlk dönemsel artış teslim tarihini takip eden dönem/ay itibariyle başlatılacak.

- C tipi (3+1) konutlar için; Sözleşme imzalama aşamasında %10, %15 ve %20 peşinat tahsil edilecek. Ancak, başvuru süresi içerisinde tahsil edilen başvuru bedelleri, peşinat tutarından düşülerek, kalan bakiye tahsil edilecek. Borç bakiyesi aylık taksitler halinde %10 peşinat ve 120 ay vade, %15 peşinat 156 ay vade ve %20 peşinat 180 ay vade ile alınacak. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranına göre artırılacak. İlk taksit ödemesi konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle yapılacaktır. İlk dönemsel artış teslim tarihini takip eden dönem/ay itibariyle başlatılacak.

EMLAKEKİ.COM ÖZEL HABER
ETİKETLER
#TOKİ #yozgat