Ulaşım
31 Eki 2013 17:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:37

Yolcular Marmaray'dan inmek bilmiyor

TCDD Genel Müdürü Süleyman Kahraman, Marmaray'a yoğun ilginin devam ettiğini belirtti

Yolcular Marmaray'dan inmek bilmiyor
 
Marmaray Yenikapı İstasyonu'nda, TCDD Genel Müdürü Süleyman Kahraman Marmaray'ın tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu, hem deniz hem de karadan geçen teknik bir proje olduğunu söyledi.
 
Yolculara, Marmaray'a binerken daha cesur davranmaları çağrısı yapan Kahraman, "Burada herkes çok rahatça seyahat yapabilir. Herhangi bir trenin yolda kalması durumunda da büyük bir sorun yok. Biz senaryoyu buna göre yaptık. Her an her yerde bir araç arızalanabilir. Her araçta da bu yaşanabilir. Kendi aracınız da arızalanır, tren de uçak da arızalanabilir. Biz böyle bir risk yaşamadık. Dün çok yoğun bir yolcu talebi vardı. Yolcularımız zaman zaman çok meraklılar. Bazı yolcular imdat frenine dokundular, çektiler. Dolayısıyla bir iki aracımız dün durdu. Bu 5-10 dakika arasında oldu. Biz de anons ve uyarılarla, 'bu düğmelere dokunmayın' dedik. Bugün böyle olumsuz bir olay yaşanmadı. Marmaray'da çok mutluyuz. Yolcularımız da mutlu, biz de demiryolcular da çok mutlu. Basında burada bir problem varmış gibi bir furya var. Bunlar kesinlikle abartı. Burada gerçekten büyük bir sıkıntı yaşamıyoruz" diye konuştu.

İŞTE MARMARAY'IN EN SON HALİ!
 
"Yolcularımız trenden inmek istemiyor"
 
Kahraman, yolcuların trende fazla zaman harcadığını, yani çok kez sefere katıldıklarını ve trenden inmek istemediklerini ifade ederek, "Yolcularımız meraktan ve sistemi tanımak istediklerinden trende fazla kalıyor, trenden inmek istemiyor. Bazen görevli arkadaşlarımız yolcuları trende temizlik olacağı için indiriyor. Buradan inen yolcuların bir kısmı bu kez karşı reyondaki trenlere geçiyor. Biz de bu kapsamda onların sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Tren sayılarını artırıyoruz. Seferlerin bir süre ücretsiz olması bizleri de mutlu etti aslında. 2 gündür tek seyahat eden bazı vatandaşlarımız bugün eşlari ve çocuklarıyla yolculuğa geliyor. Marmaray'ı gördüler, tanıdılar. Yolculukla ilgili her şeyi biliyorlar, öğreniyorlar maşallah" şeklinde konuştu.