Röportaj
22 Mar 2015 00:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:29

Yıldızı tekstilde gördü inşaatta parlatacak

Tekstil sektöründe en iyi ilk 500 firma arasından hizmet veren Akkuş Grup bu itibarını inşaatta da dikkatli ve güvenilir adımlarla sürdürüyor

Yıldızı tekstilde gördü inşaatta parlatacak
Yıllardır faaliyet gösterdikleri tekstil sektörünün ardından son olarak inşaat sektörüne giren Akkuş Grup, markasının itibarlı adını bu alana da yansıtmaya başladı. İstanbul Beylikdüzü’ndeki inşaat projelerine başlayan ve şehre modern yapılar kazandırmayı hedefleyen Akkuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Albdulkadir Akkuş, yatırımlarını emlakeki.com’a anlattı…
** Tekstilden inşaat sektörüne nasıl girdiniz?
Tekstilde 27 yıllık bir tecrübemiz var. 400 çalışanımızla Türkiye’nin ilk 500 firması arasındayız. İnşaata girmemizin asıl nedeni çevremize baktığımız zaman çok kaliteli konut göremedik. Bir de müteahhitlerde şu var insanlar projeleri zamanında teslim alamıyor mağdur ediliyorlar.  Biz de tekstildeki kalitemizi itibarımızı inşaatta da aynı felsefe ile giderek sürdürelim istedik.



** Bunun için çabaladınız dolayısıyla…
Amacımız, bizden konut alan kişilere vaad ettiğimiz zamandan önce teslim eder, örnek dairenin aynısını verir, insanlara kat ittifakı, kat mülkiyeti, doğalgaz elektrik herşeyi bağlanmış şekilde hizmet verirsek inşaatta istediğimiz verimi alacağımıza inanıyoruz. Ve ilk projemizde 48 daire+8 dükkanla satışlarımızı tamamladık.
** Devamında neler olacak?
Şu anda ikinci projeye başlıyoruz. Çok olumlu tepkiler aldık ve örnek daire ile geriye kalan dairelerin birbirine örtüşmesi bize güveni daha da artırdı. Tüketici her şeye çok dikkat eder. Mesela örnek dairede kullandığın malzemenin aynısını  uyguluyor musun uygulamıyor musun… Şu anda ikinci projede, ilk projeden gelen talepler var. Tüketiciyi yormazsan düzgün doğru çalışırsan olumlu tepkiler alırsın.
** İkinci projeden bahseder misiniz?
İlk projemiz Alya Residence, daha çok 1+1 ve 2+1 tarzıydı. İkinci projemiz daha çok aileye uygun formatta ve 3+1, 4+1 ve 5+2 olacak. Butik bir projemiz. Kavaklı’da, 26 daire, 5 dükkan şeklinde. 3 ve 4. projemizi düşünüyoruz. İlk projemiz Alya 1, Alya 2, Alya 3, Alya 4 diye devam edecek. Ama da büyük olacak. 100’er daire düşünüyoruz.



** Küçük projelerle büyüyeceksiniz?
Evet ve emin adımlarla. Şu anda arsa stoğumuz var. Bütün arsalarımız Beylikdüzü’nde…
** Neden Beylikdüzü?
Çünkü Beylikdüzü, bakıldığında beyaz yakalıların tercih ettiği, geniş caddelerin bulunduğu, daha çok site tarzı ve peyzaj çalışmalarının olduğu bir bölge. Ayrıca daha çok talep var.
** Yüzme havuzları artık demode oldu
İLK projesinde akıllı ev sistemini tercih ettiklerini belirten Akkuş, “Arabanızla giderken bile doğalgazınızı ya da elektriğinizi açıp kapatabiliyorsunuz” dedi. Akkuş şöyle devam etti: “Bunu ikinci projede de düşünüyoruz. Kapalı-açık yüzme havuzları artık demode oldu. Herkes söylüyor bunu ama bence önemli olan ‘sen projeyi bitirdikten sonra tüketiciye gerekli hizmeti veriyor musun?’ Vatandaş artık buna bakıyor.”



** Ağırlığın büyüğü gayrimenkule
“AİDATLARI da uygun tutuyoruz” diyen Abdulkadir Akkuş, “Kendimizden fedakarlık ederek sürdüreceğiz. Biz hem yönetimde kalıyoruz, hem de bizden ev alan insanların bir sıkıntıları olduğu zaman yardımcı oluyoruz” dedi. Akkuş, amaçlarının inşaat sektörününde tekstil gibi büyümek olduğunu belirtti ve ekledi: “Hatta gerekirse inşaata daha çok yüklenmek istiyoruz. Ayrıca benzin istasyonumuz var, ıslak mendil ve peçete selpak sektöründe de varız. Ayrıca kimya sektöründe de faaliyet gösteriyoruz.”



** Gusto gözüyle moda rüzgarı artık konutlarda esiyor
SON dönemde konut yapılarında modanın ağırlık kazandığına dikkat çeken Akkuş, “Bunu farkeden bir çok tekstilci de inşaata kayıyor” dedi. Akkuş şunları aktardı: “Doğduğumuz tekstil söktürü bizlere farklı bir göz kazandırdı. Bu tüm tekstil sektörüne hizmet verenler için geçerlidir. Bizlerde gözlem daha fazladır. Gusto bakışı dediğimiz nokta burada devreye girer. Hedefimiz bunu inşaata da yansıtmak. Daha fazla defile gördüğümüz ve iştirak ettiğimiz için dokunuşlarımız da ona göre olacak.”
** Memleketi Mardin’de kadına dayalı istihdam
ASLEN Mardin’li olan Albdulkadir Akkuş, o bölgeye de yatırım yaptı. “Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde 15 bin açık, 3 bin kapalı tesisimiz var” diyen Akkuş şunları ifade etti: “Şu anda 152 kişiye yakın istihdam var onların çoğu da bayandır. Ama inşaat bazında da arsa stoğumuz bulunuyor. Ancak beklemedeyiz. Memleketimize kalıcı birşey yapmak istiyoruz.”