Konut Haberleri
19 Eki 2017 14:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:30

Yıldız futbolcuya şok! Emlakçıya 300 bin euro ödeyecek

Ünlü futbolcu Boateng, Münih'te ev satın almasına aracı olan emlakçıya arkadaşı olduğu gerekçesiyle para ödemedi. Hakkında dava açılan Boateng, 300 bin euro komisyon bedelini ödemeye mahkum edildi.

Yıldız futbolcuya şok! Emlakçıya 300 bin euro ödeyecek
Bayern Münih'in yıldızı JeromeBoateng, ev satın almak için başvurduğu 'tanıdık' emlakçıya komisyon ödemeyince mahkemelik oldu.  

Boateng, geçen yıl mayıs ayında tanıdığı bir emlakçıyla Münih’te ev satın almak için sözleşme imzaladı. Emlakçı, Boateng’e evle ilgili danışmanlık hizmeti sundu, ünlü futbolcu da evi satın aldı. Emlakçı da satın alma işleminin ardından 300 bin euro olan komisyon bedelini Boateng’den istedi. Ancak milli futbolcu parayı ödemedi. Emlakçı da bunun üzerine mahkemeye başvurdu.

MAHKEME İŞ BAŞKA ARKADAŞLIK BAŞKA DEDİ

Boateng, emlakçının arkadaşı olduğunu ve kendisine arkadaşlık hukuku çerçevesinde yardım ettiğini söyleyerek kendisini savundu. Mahkeme ise bu savunmanın ardından mahkemeye elindeki sözleşmeyi sunan emlakçıyı haklı buldu. Hakim, emlakçıyla Boateng’in çocuklarının aynı yuvaya gitmelerine ve aralarında bir arkadaşlık hukuku olmasına rağmen yapılan görüşmenin ticari bir ilişki olduğuna, ünlü futbolcunun emlakçıya 300 bin euro komisyon bedelini ödemesine hükmetti.