Ekonomi
25 Eyl 2017 13:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:26

Yıldırım'dan flaş asgari ücret açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, asgari ücrete yansıyan vergi dilim kaybıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, bu kaybın devlet tarafından karşılanacağını belirtti.

Yıldırım'dan flaş asgari ücret açıklaması
Ortak canlı yayına katılan Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının bir bölümünde asgari ücretin vergi dilim kayıplarına değindi. 

Yıldırım, bu kayıpların devlet tarafından karşılacağını ve kimsenin asgari ücret altında maaş almayacağını vurguladı.

İşte Binali'nin konuşmasından satır başları...

İşsizlik ve enflasyon rakamları


Orta vadeli program. 2018-2020. Bunu bakan arkadaşlarımız bugün yarın açıklayacak. 2017,2017,2019 büyüme hedefimiz yüzde 5.5. İşsizlik oranı bu yıl için 10.8 gibi görüyoruz. 2018'de 10.5. Enflasyon, 2017'de 9.5 olarak tahmin ediyoruz.

Lüzumsuz harcamalara tasarruf

Tasarruf birinci ama bizden de başlayacağız. Lüzumsuz harcamalarda tasarruf. Üretime katkı sağlayacak. İhtiyaçları önceliklere göre sıralayıp ona göre yapacağız.

Taşeron yıl sonu karara bağlanacak

Taşeronlarla ilgili konuyu en geç bu yılın sonunda bir karar bağlamış olacağız.

Varlık Fonu'na yeni başkan ataması

Varlık Fonu'na da önümüzdeki günlerde bir atama yapabiliriz, bu hafta olmasa da haftaya. Fonla ilgili esasında ileri geri spekülasyonlar var da bunlar doğru değil. Varlık Fonu bunlara çökmüş değil, varlıklarını değerlendirerek daha ilave kaynak üretmek, bu kaynakla Türkiye'nin büyük projelerini temin etmek suretiyle hem ülkemize katma değer sağlamak hem de finans sistemi üzerindeki yükleri azalatacak tedbirleri alacak.