Konut Haberleri
25 Eyl 2017 08:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:26

Yılda 300 bin konut yenileniyor!

Sur Yapı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yenileme projelerine devam ediyor. Sur Yapı Yönetim Kurulu Altan Elmas, yılda 300 bin konutun yenilendiğini belirtti.

Yılda 300 bin konut yenileniyor!
Markalı konut üreticisi Sur Yapı, kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Sektör olarak yılda kentsel dönüşüm kaynaklı maksimum 300 bin konut yapabildiklerini anlatan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Bu rakamı çok hızlandırmamız lazım. Yılda yaklaşık 1 milyon konut ruhsatı alıyoruz. Bu potansiyeli hızlıca kentsel dönüşüme kaydırmalıyız. Potansiyelimizi kentsel dönüşüme kaydırarak bütün Türkiye'de yılda 500 bin bandında rakamlara ulaşmamız gerekiyor. Bu şekilde yapabilirsek yaklaşık 15 seneleri buluyor kentsel dönüşüm süreci" şeklinde konuştu.

''Rekor kıracağız''

2017 yılı sonunda gayrimenkul sektöründe 1 milyon 450 bin satışa ulaşılacağı ve yine bir rekora imza atılacağını belirten Elmas, şöyle devam etti: "2017'nin 2016'dan daha iyi geçeceğini belirtmiştik. İlk yedi ay satışları bu söylemimizi doğrular nitelikte gerçekleşti. 2017 yılı ilk 7 ay sonunda 2016 yılına göre yüzde 7 lik bir artış söz konusu. Hükümetimizin verdiği KDV muafiyeti ve vatandaşlık teşvikleri hem de gayrimenkul şirketlerinin yurtdışına yönelik çalışmaları yabancıya konut satışına olumlu etkisi oldu. Yılbaşından bu yana her ay artan satışlarla gerek sektörün gerekse hükümetimizin çalışmalarının meyvesini aldığımızı söyleyebiliriz. 2017 yılı sonunda gayrimenkul sektörünün hem satışlarda hem ruhsatlarda yine bir rekora imza atacağı kanaatindeyiz. Konut sektörü olarak üretmeye ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz."

''En büyük dönüşüm projesi''

Sur Yapı, Antalya Kepez-Santral bölgesinde projeye başladı. Adeta yeni bir şehir kurulacak bölgede 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda yaklaşık 19 bin konut yer alacak. Altan Elmas, "Projede konutların yanı sıra kültürel alanlar, dev şehir parkı, sağlık tesis alanları, eğitim alanları, camiler, ofisler ve ticari alanlar bulunacak. Tüm hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Haziran ayı içerisinde de ruhsatımızı alarak inşaat sürecine başlamayı hedefliyoruz" dedi.