Konut Haberleri
28 Kas 2015 12:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:51

Yılbaşında turlar dolup taşacak!

Yılbaşı tatili cuma gününe denk gelince turların doluluk oranı tavan yaptı. Düzenlenen turların bedeli 199 ila 2 bin 799 avro arasında değişiyor.

Yılbaşında turlar dolup taşacak!
Yılbaşını hafta sonu tatiliyle birleştirecek tatilciler birbirinden farklı seçeneklerdeki yılbaşı turlarının yarısından fazlasını şimdiden doldurdu.

AA muhabirinin çeşitli tur şirketlerinden derlediği bilgiye göre, bu yıl cuma gününe denk gelen 1 Ocak'ı hafta sonuyla birleştirerek düzenlenen yılbaşı turlarının bedeli 199 avrodan 2 bin 799 avroya kadar uzanıyor.

Yurt dışı turlarında yılbaşı eğlencelerinin yanı sıra farklı kültürler ve tatlar tanımak isteyenlerle, tarih, doğa, macera konseptli turlar hatta alışverişiyle ünlü şehirler de ilgi çekiyor. Türkiye'nin genelinde kış mevsiminin yaşanacak olması dolayısıyla yeni yılda sıcak iklimin hüküm sürdüğü Dubai ve Miami turları tercih edilebilirken, 365 günün yorgunluğunu atmak isteyenler için dünyada ilk çam ağacının süslendiği Letonya'nın Riga şehri de bir seçenek olarak sunuluyor.

Yılbaşı için en çok tercih edilen yerler arasında ise sırasıyla Barcelona, Viyana, Amsterdam, Roma, Milano ve Miami bulunuyor.

'Cuma günü başlayacak olması talebi artırdı'

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Setur Yurt İçi ve Yurt Dışı Turlar Müdürü Yeşim Özaltay, Türk seyahatseverlerin yılbaşı tatili için ilk tercihleri arasında, geçen yıllarda olduğu gibi Avrupa turlarının yer aldığını belirtti.

Yılbaşına bir ay olmasına rağmen yurt dışı turlarının yaklaşık yüzde 70'inin dolduğunu vurgulayan Özaltay, yurt dışı seyahatlerinde en çok tercih edilen rotaların Barcelona, Viyana, Amsterdam, Miami ve Londra olduğunu ifade etti.

Özaltay, yılbaşı tatilinin cuma günü başlayacak olmasının talebi artırdığına dikkati çekerek, yeni yıla güzel ve farklı bir başlangıç yapmak isteyen tatilcilerin yılbaşı turlarına büyük ilgi gösterdiğini anlattı.

Viyana turunun 777 avrodan, Barcelona turunun 897 avrodan ve Miami turunun 1.997 dolardan başladığı bilgisini veren Özaltay, Londra'da ise yılbaşı gecesi gerçekleşen havai fişek gösterileri, binlerce insanın katıldığı eğlenceli sokak partileri ve konserlerin talebi artırdığını kaydediyor.

Bu yılbaşında bir değişiklik yapıp, renkli ve eğlenceli dünyaya adım atmak isteyen kişilerin Miami'yi tercih ettiğine işaret eden Özaltay, 25 Ekim'de THY'nin Miami'ye direkt seferlerine başlamasının da talebi artırdığını vurguladı.

Özaltay, gemi turlarında ise nehir programlarının en çok tercih edilen turlar arasında yer aldığını belirterek, "5 yıldızlı Jane Austen nehir gemisinin Ren programı ve 5 yıldızlı Deluxe Lord Byron'un Köln & Ren Nehir Turu'nda; Ortaçağ şatoları, üzüm bağları, kır lokantalarında keyifli zaman geçirebilirsiniz. Avrupa'nın farklı kent ve kasabalarında bir hafta boyunca yılbaşı heyecanını yakalayabilir, tarihi ve doğal güzelliklerin tadını bir arada çıkarabilirsiniz" diye konuştu.

Yılbaşında yurt dışını tercih edecek misafirlerin hızlı karar vermesi önerisinde bulunan Özaltay, yurt dışı tatiline gidenlerin planlamalarında kontenjanlarda kalan son yerlerin ve randevu ile başvurulan ve yoğun talep gören ülkelerin vize işlemleri sürecinin dikkat edilmesi gereken hususların başında yer aldığını aktardı.

Özaltay, yurt içi yılbaşı turlarında ise Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, Antalya ve Kıbrıs'ta bulunan otellerin gala programları ile ön plana çıktığını belirterek, "İki kişilik bir ailenin 3 günlük bir yılbaşı tatili için bin ila 4 bin TL bütçe ayırması yeterli oluyor. En yüksek fiyata sahip 4 gece 5 gün süren Miami turumuzla sihirli şehri keşfedebilirsiniz. Miami'de SoBe diye de geçen South Beach bölgesinde güneşin ve denizin keyfini çıkarabilir; akşamları gece kulüplerinin olduğu Ocean Drive bölgesinde farklı ve eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. 29 Aralık - 3 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek Miami turunun kişi başı fiyatı ise bin 997 dolardan başlıyor" ifadelerini kullandı.