Konut Haberleri
20 Eki 2017 10:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:30

Yıl sonuna kadar 15 bin konut daha!

Düşük fiyat ve uygun ödeme seçenekleriyle vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ bu yıl yaklaşık 50 bin konut üretti. TOKİ'nin hedefi bu sayıyı yıl sonuna kadar 65 bine çıkarmak.

Yıl sonuna kadar 15 bin konut daha!
TOKİ Başkanı Ergün Turan, bu yılki hedeflerini açıkladı. Ekim ayı itibarıyla 50 bin konuta yaklaştıklarını kaydeden Turan “Hedefimiz bu yıl da 60-65 bin nitelikli konutu ihale etmek” dedi.
 
7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması'nın ödül töreninde konuşan TOKİ Başkanı Turan, her mesai gününde 250 konut projelendirmek, ihale etmek ve üretmek zorunda olan bir kuruluş olduklarının altını çizdi. Turan “Bu anlamda özgün projeler geliştirmek zor bir iştir bu ancak Türkiye’nin birikimi olan teknik arkadaşların mimar ve şehir plancıların bu vesileyle TOKİ’ye girişiyle olacaktır” diye konuştu. 
 
TOKİ ve iştirak şirketi Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen ve 123 projenin değerlendirildiği yarışmada, 35 eser ödül almaya hak kazanırken Turan bu konuda yaptığı açıklamada ise “Projeler kağıt üzerinde kalmayacak. 2014’te düzenlediğimiz mimari yarışmasının ödüllü eserleri, 11.250 konutu kapsayan özgün tasarımlar olarak üretimdedir. Aynı şekilde ödüllü mahallerimizi de, nihai bir değerlendirmeyi takiben katıldıkları coğrafi bölgelerde inşa etmeye başlayacağız” dedi.

YATAY MİMARİ VURGUSU

“Projelerde önceliğimiz bölgesel çizgiler ve iklim koşullarıyla uyumlu, insanların uzun yıllar boyunca kaliteli ve huzurla yaşayabileceği bir yaşam alanının olmasıdır” diyen Turan, şöyle devam etti: “Çok katlı yapılar yerine yatay mimari ile daha düşük katlı, hastanesi, okulu ve ibadethaneleriyle kendi içinde merkezi bulunan hayat merkezleri kurmayı hedefliyoruz. Yarışmalarla birlikte mimarlık öğrencileri ve genç mimarlarımıza kendilerini geliştirme ve ülkemiz mimarisini hak ettiği noktalara çıkarma fırsatı sunuyoruz. Ülke olarak elimizde yüzyıllara dayanan Türk mimari örnekleri var ve biz bunu bir fırsat olarak görüp iyi değerlendirmeliyiz.”
ETİKETLER
#konut #ev #TOKİ