Konut Haberleri
06 Ara 2017 12:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:35

Yıkılan lojmanlar altın gibi değerli araziler bırakacak

Torba yasa ile gelen düzenleme sonrası şehrin merkezi noktasında bulunan birçok kamu lojmanı yıkılacak. Altın gibi değerli araziler özel sektör için de çok önemli fırsatlar doğuracak.

Yıkılan lojmanlar altın gibi değerli araziler bırakacak
Torba yasa ile gelen kamu lojmanlarına yönelik satış düzenlemesini gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. Lojman satışlarına ilişkin düzenlemeyle depreme dayanıksız lojmanlara ağırlık verilmesi ve ilk aşamada 500 milyon lira gelir elde edilmesi öngörülüyor.

Şehir içinde arsa bulmayı kolaylaştırır

Dünya Gazetesi’nin haberine göre; Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ziya Altan Elmas, şehir merkezlerinde kalmış lojmanların satışına yönelik kararın, konut sektörünün uygun fiyatlı arsa bulmakta yaşadığı sorununun çözümüne katkı sağlayacağını söyledi. Elmas, "Şehir içindeki kamu kurumlarının lojmanları, ciddi anlamda eskimiş, ekonomik ömrünü tamamlamış vaziyette. Buralar, kentsel dönüşüme tabi tutulması gereken alanlar. Bu alanlar dönüştürülüp özel sektörün istifadesine sunulursa hem kamu kaynak temin etmiş olur hem de konut sektörünün arsa sorunu için katkı sağlanır" dedi.

Piyasaya hareketlilik getirebilir

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu da düzenleme sayesinde şehir merkezlerinde ciddi bir arsa rezervi oluşacağını dile getiren Tellioğlu, "Şehir merkezlerinde uygun arsa bulunmasında sorun yaşanıyor. Düzenleme, depreme dayanıklı yeni konut alanları oluşturulmasında avantaj sağlar. Piyasa şartlarında uygun arsa fiyatları oluşur, konut fiyatlarını da bir miktar etkiler. Piyasaya hareketlilik getirir" dedi.