Konut Haberleri
25 Mayıs 2015 02:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:43

Yeter ki vatandaş ev sahibi olsun

2004 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteren Yeşilyurt İnşaat; projelerinde müşteri memnuniyetini birinci sıraya alarak 30’a yakın ödeme kolaylığı ile ev alacaklara her türlü kolaylığı sağlıyor

Yeter ki vatandaş ev sahibi olsun
Son yıllarda yatırımcıların gözde bölgelerinden Kurtköy’de Still İstanbul ve Still İstanbul Adoria projeleriyle yükselen Yeşilyurt İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yeşilyurt, projelerini ve hedeflerini emlakeki.com’a anlattı…

- Yeşilyurt İnşaat’tan bahseder misiniz?

1930’lu yıllardan öncelere dayanan bir ticari hayatımız var. Yeşilyurt Demir-Çelik, Yeşilyurt Demir Ticaret ünvanları ile uzun yıllardır ticaretteyiz.  2004 yılında da inşaat sektörüne giriş yaptık.

-  İlk projeniz?

İlk  kazmayı Zonguldak’ta Dream City ile vurduk.

-  Sonraki rota İstanbul mu oldu?

İstanbul, Ankara ve Zonguldak’ta projelerimiz var.

- Son projelerinizden bahsedelim mi?

Halihazırda devam eden bir projemiz var. 214 daireli Still İstanbul Diamond. Bir de başlayacak Adoria adlı projemiz var. Diamond’u yıl sonu teslim edeceğiz. 

-  Adoria’da inşaat başladı mı?

Mayıs 20 gibi başlayacak. Ama lansmanı yapıldı, satışları da başladı. 2016 yılında da teslim etme niyetimiz var.

-  Ne zaman girdiniz Kurtköy’e?

Buradaki inşaatlarımıza 2008 yılında başladık. 

-  Bu iki projenin toplam alanı nedir?

İkisi de 10 bin metrekare.

-  Peki yatırım tutarları?

Devam eden projemiz 60 milyon, başlayacak olan projemizde 65 milyon TL. 

Bölgelerde proje bolluğu var

TÜRKİYE’nin son zamanlarda inşaat açısından çok şiştiğini belirten Metin Yeşilyurt, şöyle devam etti: “Bu durum Kurtköy için de geçerli. Bir proje bolluğu olduğu gerçek. Müteahhitlik bazında bakınca 
sektörde pek de uzun soluklu firma yok. Herkesin iş yapma modeli vardır. Biz ucuz inşaat yapamayız. Şimdiye kadar ürettiğimiz ortalama 1000 konutu da bu prensiple ortaya çıkardık. Adoria projesinin inşaatı başlamadan yüzde 60’ı satıldı. Projemiz 199 dairelik olacak. Ayrıca ödeme imkanlarımız da oldukça esnek.”

İşte yeni yatırımlar…

YEŞİLYURT İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yeşilyurt, inşaat yatırımlarını kısaca şöyle özetledi: “Kentsel dönüşüm çalışmamız var. Kartal bölgesinde birisi 11 bin 500 metrekare, diğeri de 5 bin 500 ile 7 bin 500 arasında değişebilecek ölçekli iki arazide çalışmalarımız sürüyor. Bunun dışında Finans Merkezi’nin yanındaki arsamızda imar çalışmaları devam ediyor. Bu arsanın büyüklüğü 18 bin metrekare. Zonguldak Kozlu’da inşa edeceğimiz 250 konutluk projemizin hazırlıklarına devam ediyoruz. Ayrıca güneş enerjisi ile ilgili çalışmamız da olabilir. Fikirtepe, Bağdat Caddesi, Şişli gibi bölgelerde arsa arayışlarımız da sürüyor”

Patron garantili Still markasıyla yürüyeceğiz

METİN Yeşilyurt, inşaat işine girerken, Still adının markasıyla yola çıktıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Sessizlik, sakinlik ve bir nevi huzur anlamına da gelen Still ile Kurtköy’de devam edeceğiz.” Yeşilyurt, “Evi alırken tüm kolaylığı sağlıyoruz. Yeter ki vatandaş ev sahip olsun. Müşteri memnuniyetine çok önem veriyoruz. Boş vakitlerimizde sitelerimizi geziyor herhangi bir şikayet var mı diye araştırıyoruz. Bizdeki endişe sıkıntıyı kısa sürede çözmek. Sorunu bizzat ben takip ediyorum.”

Teslime kadar kiralar şirketten ödeniyor

YAPTIKLARI projelerde çalışma düsturunun müşteri memnuniyeti olduğunun altını çizen Metin Yeşilyurt, “Ben bizzat ev sahipleriyle sıkıntılarda muhattap olurum. Vatandaş evi alırken beni tanımaz. Ben ev aldıktan sonra devreye girer, birebir her konuda ilgilenir hatta özel günlerde hediye gönderirim” dedi ve ekledi: “Firma olarak vatandaşımız zorlanmasın diye 30’a yakın ödeme seçeneği sunuyoruz. Still İstanbul Diamond’dan konut alanların teslime kadar kiralarının bir kısmını biz ödüyoruz.”