Ekonomi
02 Ara 2017 09:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:35

Yerli otomobilin fiyatı ne kadar olacak?

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2019 yılında siparişleri alınmaya başlanacak yerli otomobilin fiyatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Yerli otomobilin fiyatı ne kadar olacak?
Türkiye için artık bir gurur meselesi haline gelen yeri oto için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den önemli açıklamalar geldi. Yerli otomobilin elektrikli olacağını ve en az 4 modelle piyasaya gireceğini belirten Özlü, 2019’da ilk siparişlerin alınacağını da vurguladı.
 
Fiyatını piyasa şartları belirleyecek 

Yerli otomobilin fiyatının profesyonel teknik ve mali analizler neticesinde piyasa şartlarına göre tespit edileceğini ifade eden Bakan Özlü, "Tasarlayacağımız ürünü piyasada satmaya çalışmaktan ziyade yapacağımız piyasa araştırmalarıyla pazarda hangi ürün satılacaksa o ürünü üreteceğiz. Yerli otomobilin fiyatı piyasa şartlarına göre belirlenecek. Fiyat kalite performansı çok yüksek olacak " dedi. 

En az 4 farklı model olacak

Özlü sözlerini şöyle sürdürdü: En az 4 modelle piyasaya gireceğiz. Tasarlayacağımız ürünü piyasada satmaya çalışmaktan ziyade yapacağımız piyasa araştırmalarıyla pazarda hangi ürün satılacaksa o ürünü üreteceğiz. Tasarım için yurtdışında isim yapmış Türk tasarımcılarla görüşmeler yürütüyoruz. 2021 yılında satışı başlayacak.