Sektörel
28 Eyl 2015 12:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:28

Verilen tarihler geçti.. Ne olacak yerli otomobil?

Türkiye’nin ilk yerli otomobilinin üretimi konusunda Hükümet’in verdiği tarihlerin hiç biri gerçekleşmedi.

Verilen tarihler geçti.. Ne olacak yerli otomobil?
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobili geçtiğimiz ağustos ayı içerisinde tanıtacaklarını açıklamıştı. Tarih sonradan eylüle kaydırıldı. Eylül sonu da geldi, ancak yerli oto hala ortada yok.

Seçim malzemesimi?

İlk olarak 2011 yılı başında ortaya atılan, ancak otomotiv devlerinin ilgi göstermemesi üzerine adeta buzdolabına kaldırılan yerli otomobil projesinin seçim malzemesinden öteye geçemeyeceğinden endişe ediliyor. 4,5 yıl aradan sonra 7 Haziran seçimleri öncesinde yeniden gündeme getirilen yerli otonun ilk seçim müjdesini Bakan Fikri Işık verdi. Seçime bir hafta kala ise Başbakan Davutoğlu “2015 Ağustos’unda ilk prototipi, 2016’da inşallah ilk filoyu üreteceğiz” sözünü verdi. Ancak seçim bitti, ağustos sözü unutuldu.

Prototipinden ses yok

Bakan Işık, seçim sonrası ağustos sözünü hatırlatan gazetecilere, “TÜBİTAK yapıyor. Kendim gördüm, hatta bizzat test ettim” dedi. Bakan Işık, binek otomobilin prototipinin ağustosta, arazi aracının ise aksaklıklar nedeniyle eylülde tanıtılacağını söyledi. Ancak eylül ayının sonuna gelinmesine rağmen prototiplerden hiçbir ses çıkmadı. 1 Kasım seçimleri öncesi ekim ayı boyunca yerli oto müjdelerinin yeniden gündeme oturacağı, hatta seçim amaçlı bir prototip modele ait fotoğrafların kamuoyuna açıklanacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Sözcü