Ekonomi
09 Oca 2018 18:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:37

Yerli aracın özellikleri heyecan uyandırdı

Yerli otomobil için çalışmalar son sürat devam ediyor. 5-6 saatte doldurulacak bir bataryaya sahip olacak araç, 2 liralık yakıtla 10 kilometre yol gidecek. Aracın diğer özellikleri de daha şimdiden piyasadaki rakiplerini kıskandıracak cinsten.

Yerli aracın özellikleri heyecan uyandırdı

Yerli otomobil için kolları sıvayan Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en önemli dönemeçlerinden birinden alınının akıyla çıkmak istiyor. Yenişafak Gazetesi'nin haberine göre; Türkiye’nin yaklaşık yarım asırlık hayali için ilk adım geçtiğimiz Kasım ayında atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun zamandır gündeme getirdiği milli otomobil için 5 babayiğit taşın altına elini koydu. Türkiye’nin önde gelen iş adamlarının yer aldığı yerli otomobil konsorsiyumu isimlerin açıklanması ile birlikte kolları da sıvamaya başladı. 

2 LİRALIK YAKITLA 100 KM YOL

5-6 saatte güvenli bir şekilde doldurulabilecek bataryaya sahip olacak olan yerli otomobilin TÜBİTAK'ın elinde var olan teknolojiyle, 100 kilometrede 2 liralık bir şarj maliyeti olacak. Tasarrufu önceleyen batarya sistemi ile şehir dışı seyahatlerde menzil uzatıcı bir motor mekanizmasına sahip olacak. Estetik, fonksiyonel bir tasarıma sahip olacak araçta, vites kutusu kalkacak. Geniş ekran olacak.

OTOMATİK PİLOT DA VAR

Otomatik pilot özelliği de olacak otomobilde, bu konuda mevcut teknolojiler kullanılacak ve geliştirilecek. Yapılması planlanan araçlardaki motor teknolojisi tam elektrikli ve menzil uzatıcı, kasa yapısı ise Sedan ve Hatchback’ten oluşacak. 

280 KİLOMETRE HIZA ULAŞACAK

160 km'yi bulan hız konusunda 2019'da 180, farklı modeller için de 280 km hedefleniyor. D segmentli bir araç olarak hazırlanan yerli otomobil, C segment olarak satmak için de çalışmalar sürecek. 

YEDEK PARÇA SIKINTISI BİTİYOR 

Günümüzde kullanılan araçlarda kullanılan malzemelerin yüzde 70'i kullanılmayacak. Daha az servise gidecek. Daha çok dijital olacağı için elektronik servis, dijital servis olacak. Altyapıyı çalışmaları başlamış durumda.