Ulaşım
24 Ağu 2015 15:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:11

Yenikapı Sefaköy metro hattı projesinin detayları belli oldu!

Yenikapı Sefaköy metro hattı projesinde detaylar belli oldu. Yenikapı'da başlayacak metro hattında 10 durak olacak...

Yenikapı Sefaköy metro hattı projesinin detayları belli oldu!
Yenikapı Sefaköy metro hattında ÇED süreci başladı. Projeyle ilgili detaylar da belli oldu. Toplam 1 milyar 673 milyon 662 bin 500 TL'lik yatırımla hayata geçirilecek. Yenikapı Sefaköy metro hattı projesinin sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Müdürlüğü olarak belirlendi.

Yenikapı Sefaköy metro hattı projesi Fatih, Zeytinburnu, Bahçelievler, Bakırköy ve Küçükçekmece ilçelerinden geçecek. Hacıosman Yenikapı metro hattının devamı olacak Yenikapı Sefaköy metro hattı, metrobüs hattına, deniz otobüsüne ve 5 ayrı raylı hatta entegre olacak şekilde planlanmış durumda.

En önemli hatları ise birçok toplu ulaşıma entegre olması sebebiyle Yenikapı, Bakırköy , Çobançeşme ve Sefaköy durakları... Yenikapı'dan başlayacak istasyonlar Sefaköy'de sona erecek.

Yenikapı Sefaköy metro hattı 13.95 kilometre uzunluğunda birbirine paralel geliş ve gidiş tünellerinden oluşuyor. 10 duraktan meydana gelecek olan Yenikapı Sefaköy metro hattı mevcut Yenikapı İstasyonu'ndan başlayacak.

“Yenikapı – Sefaköy Raylı Toplu Taşıma Sistemi” 2043 yılı itibariyle pik saatlik kapasitesi, dörtlü dizi, 6 kişi/metrekare ve 1,5 dakika arayla hareket kabulleri yapılarak 75.750 yolcu/saat-yön olarak belirlenmiş durumda. Hattın tamamında 440 araç bulundurulacak.



- Yenikapı
– Kocamustafapaşa
– Silivrikapı
– Zeytinburnu
– Osmaniye
– Adnan Menderes
– Siyavuşpaşa
– Zafer
– Çobançeşme
– Sefaköy

Kübra GENÇ/Emlakeki.com