Konut Haberleri
30 Ağu 2014 12:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:45

Tekstille doğdu inşaatçı oldu yeni ufuklara yüzüyor

Dünyanın en önemli giyim markalarına üretim yapan Fırat Muşlu, İstanbul'un ilk marinalı villa projesi West Wall Marina’yı hayata geçirerek özel tekne imalatı işine de girdi

Tekstille doğdu inşaatçı oldu yeni ufuklara yüzüyor
Tekstil sektöründe dünyanın en önemli giyim markalarına üretim yapan  Fırat Muşlu, Durak Plus Gayrimenkul ile inşaat sektörüne girdi. Muşlu, ilk gayrimenkul yatırımını İstanbul'un ilk marinalı villa projesi olan West Wall ile yaptı. Aynı zamanda tekne üretimi işine de giren Muşlu ile kendi ürettiği kıyafetler ile kendi teknesinde ve yine kendi villasında emlakeki.com olarak keyifli bir sohbet gerçekleştirdik….
- Yıllar süren tekstil serüvenine bir de inşaatı eklediniz… Nasıl başladı bu serüven?
İnşaat yükselen bir sektör. Kentsel dönüşüm ile gelişen ülkemize biz de yapı katmak istedik. Aslında çok da iyi oldu. Tasarımcı gözümüz olmasından dolayı olaya daha kreatif bakıyoruz. 
- Projeniz West Wall’dan bahseder misiniz?
Beylikdüzü Yakuplu
’da bulunan projemizde çok uygulanmayan bir prosedür gerçekleştirdik. West Wall Marina Villaları’nda inşaat bittikten sonra satışlar başladı. 4 Ekim’de lansmana çıktık. Şu ana kadar villaların yüzde 40’ı satıldı.
- İnşaatta devam kararı aldınız mı?
Biz daha önce arsa ve gayrimenkul alım işi yapıyorduk. İlk markalı projemiz bu. Bu yüzden de çok özendik. Ama evet inşaatı sevdik ve devamını da getireceğiz. Yine bu çevrede 300-400 konut ve ticari alanda iki yatırım için hazırlıklarımız sürüyor. Ancak hala görüşmelerimiz devam ediyor ve edecek de.

Müşteri talebine göre özel tasarım

VİLLALARI müşterilerin taleplerine göre tasarladıklarını belirten Fırat Muşlu, “62 bin metrekare arsa üzerinde 50 milyon dolar yatırımla 7 farklı bahçeli 64 villa yaptık” dedi.  Muşlu, en ufağı 353, en büyüğü 815 metrekare olan villalardan şöyle bahsetti: “Hepsi bahçeli ve üst segmentli proje. Fiyatlarımız 645 bin dolardan başlıyor 2 milyona kadar çıkıyor. Kesintisiz deniz manzarasına sahip, temiz havası, kendi içerisinde sosyal donatıları fazla ve ön bahçesi marina olan İstanbul’da tek proje. 500 ila 1000 metrekare içerisinde kullanım alanları var. Her bahçeye havuz yapılabilme imkanına sahip. Onun haricinde yürüyüş parkurlarından tutun da çocuk oyun alanları, engelli vatandaşların engelsiz bir şekilde hareket edebilecekleri çıkabilecekleri rampalar var. Enerji belki de diğer gıda gibi konularda da bu grubun vizyonunu genişletmeyi düşünüyoruz. Ama grubun amiral gemisi her zaman gayrimenkul olacak. İlk gözağrımız bu oldu.”

Şehre de şehir dışına da 3 dakika

FIRAT Muşlu, proje üretmekten çok güven sağlamanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “İnşaat sektöründe olmazsa olmaz güvendir. Kıt kanaat geçinip bir evim olsun diye kredi alan, altınını bozan, borç alan insanların hayallerini yıkıyorsunuz. Bundan ala bir insana yapılan zulüm var mıdır? ‘Ne zaman bitiriyorsun?’, ‘Şu gün bitiriyorum’ , ya bitmezse? Ya batarsan… İnsanlarla oynamak hiç doğru değil. O yüzden biz de hemen tapu veriyoruz. Bizim bu projemiz ön bahçemiz marina. Bizi denizden keşfeden, uygun bir yaşamı isteyen, şehrin kalabalığından bunalan ve uzaklaşmak isteyen, şehre 3 dakika, şehir dışında 3 dakika sloganımız..”