Konut Haberleri
02 Eyl 2015 09:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:17

Yatırımın yeni trendi gayrimenkul fonları oldu

Gayrimenkul fonlarında yatırımcılar fon üzerinden arsa, konut, otel, alışveriş merkezi gibi farklı segmentlerde yatırım fırsatını bulacak.

Yatırımın yeni trendi gayrimenkul fonları oldu
24 Gayrimenkul Portföy Yönetim (24 GPY) şirketi, Türkiye’deki ilk gayrimenkul yatırım fonlarından birisini kurdu. Şirket, Primo adını verdiği orta vadeli alım-satım amaçlı ilk fonuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak, SPK’ya başvurusunu yaptı.

ÜÇ AYRI GAYRİMENKUL YATIRIM FONU

24 GPY bu fonla birlikte arsa fonu ve kira fonu olmak üzere toplamda 3 adet gayrimenkul yatırım fonunu yatırımcılara sunacak. 24 GPY Genel Müdürü Erdem Güler, GYF’lerin hem sektöre büyük katkı yapacağını hem de yatırımcılar için birçok fırsat sunacağını söyledi. Güler, “Bu sistemde yatırımcılar fon üzerinden arsa, konut, alışveriş merkezi, otel, hastane, lojistik merkezi gibi farklı segmentlerdeki gayrimenkullere yatırım yapma imkanı bulabilecek” dedi.

TEK ELDEN YÖNETİLECEK

Fon üzerinden yatırım yapmanın, bireysel olarak yatırım yapmaya göre daha farklı imkanlar sunacağını belirten Güler, “Bireysel yatırımcılardan toplanan birikimler fon çatısı altında tek elden profesyoneller tarafından yönetilecek. Böylelikle bireysel olarak yatırım yapılamayan büyük ölçekli ve daha verimli gayrimenkullere yatırım imkanı elde edilmiş olacak“ diye konuştu.