Konut Haberleri
15 Şub 2018 11:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:40

Yeni sistemle konut almak cazip olacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada konut hesabına ilişkin yapılan düzenlemeleri anlattı. Şimşek, “Gerçekten uzun vadeli birikim sonunda konut hesabıyla ev almak cazip hale gelecek” dedi.

Yeni sistemle konut almak cazip olacak
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, NTV canlı yayınında ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek 10,3 olarak açıklanan işsizlik rakamlarına ilişkin, "Bu yıl büyümenin program hedeflerinde gideceğini varsayarsak işsizlikte de tek haneye ineceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının bir bölümümde konut hesabına ilişkin önemli değerlendirmeler yapan Şimşek şöyle devam etti:

CAZİP HALE GETİRİYORUZ

Şu ana kadar konut hesabına ilgi son derece sınırlı oldu. 12 bin 600 kişi, toplam kaynak 81 milyon civarında. Çeyiz hesabında 25 binin üzerinde. Son tasarıyla konut hesabını cazip hale getiriyoruz.
BES'te olduğu gibi ilk konutu almak için uzun süreli tasarruf yaparsanız devlet olarak biz yüzde 25 oranında destek vereceğiz.

HARÇLARDA KOLAYLIK SAĞLANACAK 

Evi alırken şu anda harç var. O konuda da kolaylık sağlayacağız. Gerçekten uzun vadeli birikim sonunda konut hesabıyla ev almak cazip hale gelecek. Siz tasarrufu yaptığınız dönemde daha düşük faize razı olursanız kredi döneminde de daha düşük faizli konut kredisi alabiliyorsunuz.