Konut Haberleri
03 Kas 2017 11:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:31

Yeni metro hatları ev fiyatlarını katladı!

Peşi sıra hayata geçen ulaşım projeleri, konutların değerini de katladı. Halihazırda Anadolu ve Avrupa Yakası'nda süren yeni metro çalışmaları ev fiyatlarında doping etkisi yaratmaya devam ediyor.

Yeni metro hatları ev fiyatlarını katladı!
Ulaşım projeleri, gayrimenkul sektörünün  dinamiklerini ve fiyatlandırmayı doğrudan etkiliyor. İstanbul'da yapılacak yeni metro hatlarından;

Başakşehir'in Kayaşehir'e uzanacak Başakşehir - Kayaşehir metro hattıyla bu bölge yatırımcıların yeni gözdesi olmaya devam edecek.

14 istasyonlu hat

Anadolu yakasında yatırımda öne çıkan ilçeleri kapsayacak 17,8 kilometre uzunluğunda, 14 adet istasyona sahip Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı, bu bölgeleri değerlendirecek. Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattı bu bölgeleri daha değerli hale getirecek.

Avrupa yakasındaki konut projelerinin artışı, gayrimenkule etkisini sürdürürken, bölgedeki ulaşımı kolaylaştıracak Halkalı-Kirazlı metro hattı, bölgeyi yükselen ve değerlenen yıldız olarak konumlandıracak.

Kiralık ve satılıkta...

Üç ilçeyi birbirine bağlayacak Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattının ise bu güzergahtaki kiralık ve satılık gayrimenkul ilanlarının fiyatlandırılmasını doğrudan etkilemesi düşünülüyor.