Röportaj
25 Nis 2015 00:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:36

Yeni MASKO ile dünyanın merkezine

1984’te kurularak, 1998 yılında faaliyete geçen MASKO Mobilya Kenti, 550 marka 778 mağaza ve on binlerce çeşit ürün yelpazesiyle hedef büyütüyor

Yeni MASKO ile dünyanın merkezine
Dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, 2015 yılında ‘Yeni MASKO’ sloganıyla hedef büyütüyor. MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Erdoğan, emlakeki.com’a Yeni MASKO’yu ve projeleri anlattı…
** Kuruluşundan bu yana geçen süredeki MASKO’yu anlatır mısınız?
Sadece Türkiye’nin değil dünyanın da en büyük mobilya merkezi unvanını taşıyan MASKO, kabuk değiştiriyor. 1984 yılında İkitelli’de faaliyete geçen MASKO, 483 bin metrakerelik kapalı alanda yer alıyor. Yılın 365 günü 550 marka ve 778 mağazayla hizmet veriyoruz. Ayrıca, binlerce çeşit ürün ve farklı fiyat seçenekleri sunuluyor. Yeni projelerde var elbette.



** Nedir bu projeler?
Tüketicilerin güvenle mobilya alışverişini sağlamak amacıyla Masko Exclusive Project (MEP) projemizi başlattık. Türkiye’de ki hiçbir alışveriş merkezi ya da mobilya merkezlerinde olmayan bu uygulama ile bir ilki gerçekleştirdik. MEP sertifikalı MASKO mağazalarından tüketicilerimizin yapacağı tüm alışverişler MASKO güvencesi altında olacak. 

Yine bir başka yenilik ise ‘360 Derece MASKO’ çalışması. Bu projeyle tüketiciler, Masko’ya gelmeden önce internetten 360 derece sanal olarak mağazaları gezebilecek, ihtiyaçlarını tespit ederek alışverişini rahatlıkla planlayarak Masko’ya gelebilecek.MASKO, ‘mobilyada houte couture’ dönemini başlatıyor.
Yeni Masko’da, 2015 yılında her ay tüketicilerin lehine birbirinden farklı kampanyalar gerçekleştirilecek. Her ay yeni bir kampanya ile mobilya alışverişi yapacak tüketicilere cazip avantajlar sunulacak.
Mobilyanın Terzisi olarak en büyüğe yürüyoruz
ERDOĞAN, MASKO’ya gelen tüketicilerin beğendikleri mobilyayı evinin ölçülerine göre ürettirebildiğine dikkat çekerek, şunları aktardı: “Tüketicimiz, kendi hayallerini anlatıp hayallerine göre özel tasarım hizmeti alabiliyor. MASKO, 2015 yılında  ‘Mobilyanın Terzisi’ olarak tüketiciye kişiye özel hizmet veren sadece Türkiye’nin değil dünyanın da en büyük merkezi olarak öne çıkacak.”



Hayal edin MASKO yapsın
MASKO’da  tüketicinin evini, ofisini veya yazlığını döşemek için her türlü mobilya, mobilya aksesuarı, ev tekstili, avize ve aydınlatma sistemleri, ev aksesuarları dahil A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını tek seferde bulabildiğini ifade eden Erdoğan, kişiye özel hizmetle amaçlarını şöyle anlattı: “Hem kişisel beğenilerini ve zevklerini evine yansıtmak isteyen tüketicilerin hızla artması hem de yeni tip evlerde evin ölçülerine uygun özel tasarım mobilya beklentisini fabrikasyon mobilya ile karşılanamıyor. Masko, tüketicilerin bu ihtiyaç ve beklentilerini öngörerek, iyi analiz ederek kişiye özel butik ve kupon mobilya tasarımında ve üretiminde uzmanlaştı ve mobilyada ‘houte couture’ dönemini başlatıyoruz.”



İstihdamın merkezi
ŞU anda 5 binin üzerinde direkt istihdam sağladıklarına dikkat çeken Erdoğan “Bunun yanı sıra 20 binin üzerinde kişiye de iş imkanı sunuyoruz.  ” diye konuştu.
Markalaşma sürecinde en büyük destek
MASKO’nun  Türk mobilyasının markalaşma sürecindeki en büyük destekçisi olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “MASKO, 2015 yılında daha da büyüyecek. MASKO, ülkemiz mobilya ihracatının yüzde 10’ununu karşılıyor. 195 ülkeye yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Türkiye mobilya sektörü, 2023’e kadar bu rakamı 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Bu hedef için MASKO olarak gerek kurduğumuz yurt dışı bağlantıları gerekse tanıtım ve fuar çalışmalarımızla sektöre destek vermeyi sürdüreceğiz.”
www.emlakeki.com