Konut Haberleri
22 Haz 2018 18:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:52

Yeni Karaköy İskelesi'nde seferler başladı

Karaköy İskelesi'nin yerine yapılan akıllı yüzer iskelede ilk seferler bu sabah 06.20 itibariyle başladı.

Yeni Karaköy İskelesi'nde seferler başladı
22 Kasım 2008 yılında batan Karaköy İskelesi yerine Tuzla Tersanesinde yapılan akıllı yüzer iskele, Karaköy'deki yerine yerleştirildikten sonra bugün ilk yolcularını almaya başladı. Saat 06.20 itibariyle seferlere başlayan iskele havadan görüntülendi.

SEFERLER BAŞLADI

Karaköy'de bulunan ve 22 Kasım 2008 tarihinde yaşanan lodos nedeniyle su alarak batan Karaköy İskelesi'nin yerine yapılan akıllı yüzer iskele geçtiğimiz günlerde eski yerine yerleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Tuzla Tersanesinde yüzde yüz yerli üretimle inşa edilen iskele bugün saat 06.20 itibariyle seferlerine başladı.

Yeni Karaköy İskelesi'nde seferler başladı

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Kadıköy, Üsküdar ve Bostancı’ya seferleri bulunan iskele, sabahın erken saatlerinde işe gitmek için yola çıkan vatandaşların yeni gözdesi oldu. Yeniden İstanbullulara hizmet verecek olan yüzer iskele havadan görüntülendi. 

Görüntülerde vapurların iskeleye yanaştıkları görülüyor. Yolcuların iskeleye yanaşan vapurlardan indikleri anlar görüntülere yansıyor.
 
 
Yeni Karaköy İskelesi'nde seferler başladı

AYNI ANDA 3 VAPUR YANAŞIYOR

2 bin 236 metrekare alan kapsayan ve deniz üzerinde yüzer olarak tasarlanan iskelenin, 81 metre boyu, 27.6 metre eni, 3.5 metre yüksekliği bulunuyor. Ana güverteden çatıya olan yüksekliği 7.5 metre olan iskele yaklaşık 2 bin ton ağırlığında. İskele, sancak ve deniz tarafındaki alınlık tarafından aynı anda 3 vapur yanaşarak yolcu indirip, bindirebiliyor.

Yeni Karaköy İskelesi'nde seferler başladı

"ÇOK LÜKS VE KALİTELİ OLMUŞ"

İskeleyi çok beğendiğini belirten Kerem Ercan, "Vallahi çok memnun kaldık. Çok lüks ve kaliteli olmuş. Kullanılan malzemeler, demirlerin kalitesi, zemini çok güzel. Motorların hem diklemesine yanaşabilmesi hem de yandan da iki tane gemi aynı ayna rahatlıkla yanaşabiliyor. Daha önceden çok sıkıntı çekiyorduk. Bir gemi kalkmadan diğer gemi yanaşamıyordu. Yani 10-15 dakika beklediğimiz durumlar oluyordu. Şuan çok güzel oldu" diye konuştu.