Konut Haberleri
13 Ağu 2017 17:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

Yeni emlak vergisi değerlerinde dava hakkı!

2018 yılına ait emlak vergisi değerleri beklenenin üzerinde çok artmış olan taşınmaz sahiplerinin dava haklarını kullanmaları gerekiyor. İşte detaylar.

Yeni emlak vergisi değerlerinde dava hakkı!
Emlak Vergisi Kanunu gereği, emlak vergisi değer tespiti dört yılda bir yapılıyor. Son dört yıllık süre 2017 sonunda dolacak. 2018 yılında başlamak üzere belirlenen yeni değerler şimdiden birçok şikayete konu olmuş durumda...

Bina arsa ve araziler için 2018 yılına ait uygulanacak emlak vergi değerinin tespitiyle ilgili asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değer takdirleri belirlendi. Özellikle İstanbul’da bazı ilçelerde emlak vergisi oranlarındaki artışın yüzde 500’lere ulaştığı kamuoyunda tartışılıyor.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İstanbul’da konuyla ilgili birçok şikayet alındığını söylüyor. Emlak Vergisi Kanunu gereği, emlak vergisi değer tespiti takdir komisyonlarınca dört yılda bir yapılıyor ve belirlenen değerler ayrıca her yıl yeniden değerleme oranında artırılarak uygulanıyor.

Son dört yıllık süre 2017 sonunda dolacağından 2018 yılında başlamak üzere 2017 yılında belirlenen yeni değerler cep yakacak gibi gözüküyor. Kişi veya kurumlar, kendilerine tebliğ edilen yeni değerlere tebliğ tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde vergi mahkemelerine dava açabiliyor.
ETİKETLER
#dava #emlak vergisi