Konut Haberleri
09 Şub 2016 12:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:03

Yeni ehliyetlerde sağlık raporu ücret krizi!

Yeni ehliyet başvurularında başvuru ücreti, sağlık raporu derken kriz bir türlü son bulmuyor. Devlette istenen sağlık raporu ücreti ile özel hastane arasında adeta uçurum var...

Yeni ehliyetlerde sağlık raporu ücret krizi!
Yeni ehliyet başvurularında kriz bitmiyor. Bankaya yatması gereken 15 lira krizine benzer bir durum da sağlık raporu için yaşanıyor.

Ehliyet başvurusu için gerekli olan sağlık raporu için ilk gidilen adres Aile Sağlık Merkezleri... Ancak, göz hastalıkları, iç hastalık, kulak burun boğaz, ruh sağlığı, IQ testi gibi gerekli altı ayrı işlem için bu merkezlerde yeterli ekipman yok.

Bu durumda, Aile Hekimi gelen kişiyi sevk yazısı ile devlet hastanesine yönlendiriyor. Devlet hastanesine giden kişi 6 ayrı polikliniğe yönlendirilerek gerekli işlemleri yaptırıyor. İşlemlerin tamamlanması ile birlikte ödenmesi gereken ücret ise 200 lirayı buluyor.

Devlet ve özelde fark büyük
Ancak, devlet hastanesine gidilebildiği gibi bu rapor özel hastanelerden de alınabiliyor. Özel hastaneler 6 ayrı işlem yerine 1-2 işlem yaparak raporu düzenliyor. Bu da daha düşük bir ücret ödenmesine yol açıyor. Özel hastanelerde alınan sağlık raporu için ödenen ücret ise 50-70 lira arasında değişiyor.

Gerekli altyapı yok
Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası Başkanı Murat Bolat, ehliyet için gerekli sağlık raporunu aile hekimlerinin verebilmesi için gerekli altyapının oluşturulması gerektiğini kaydetti. Murat Bolat, sağlık raporu için özel ve devlet hastanesi arasında oluşan ücret farkının, ise alınan poliklinik hizmetleri sonucu olduğuna işaret etti.

NTV