İnşaat
27 Oca 2014 10:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:50

Yeni Başbakanlık binası üst düzey güvenlik!

2011 Kasım-Aralık arasında Başbakanlık çalışma ofisi ve Başbakan Erdoğan’ın evinde dinleme cihazları bulunması üzerine yeni binada ‘telekulak’ için özel tedbirler alındı.

Yeni Başbakanlık binası üst düzey güvenlik!
Binada, başbakanların özel görüşmelerini yapacakları yüksek güvenlikli bir odanın yapımı sürüyor. Dinleme ihtimalini sıfıra indiren özel tedbirlerin alındığı odada, sesleri parçalayarak dinlemeleri imkansız hale getirecek özel cihazlar bulunacak. Ayrıca söz konusu odada priz de bulunmayacak. 2011 yılında Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisinde bulunan böcekler de priz içerisine yerleştirilmişti.

ARAÇLARA MR
Ziyaretçi girişi, makam girişi ve personel girişi ayrı dizayn edilen binada Başbakanlık makamının bulunduğu kata çıkacak konukları getiren tüm araçların MR’ı çekilecek. Her türlü terörist saldırı ihtimaline karşı kurulacak olan Hükümet Harekat Merkezi tarafından araçların taraması yapılacak.

3 BİN KAMERA
Bina, polis ya da özel güvenlik görevlileri yerine son teknoloji ürünü güvenlik sistemleri ile donatılıyor. Buna göre yeni Başbakanlık merkez binaya, güvenliği sağlayacak 3 bin kamera sistemi kurulacak. Kameralarla tüm hassas noktalar denetlenecek. Ayrıca Başbakanlık personeline yönelik ziyaret trafiği de kontrol altında tutulacak. Daire başkanlıkları ve alt kadro ziyaretçilerini makam odalarında değil, özel bir odada kabul edebilecek.

TAKVİYE YOK
Başbakanlık merkez binanın koruması, Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı’nın yanı sıra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından oluşturulan Acil Müdahale Timi tarafından sağlanıyor. Yeni binanın korumasında da rutin koruma ekibinin dışında bir polis takviyesinin düşünülmediği kaydedildi. Binanın en geç mayıs ayında hizmete girmesi bekleniyor.

Hürriyet