Ekonomi
03 Ağu 2017 16:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

YEKA ihalesinin kazananı belli oldu!

YEKA ihalesini en düşük teklifi veren Siemens-Türkerler ve Kalyon konsorsiyumu kazandı.

YEKA ihalesinin kazananı belli oldu!
Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) projesinin ihalesi yapıldı. İhaleyi en düşük teklifi veren Siemens-Türkerler ve Kalyon konsorsiyumu kazandı. 

Konsorsiyumun yöneticileri merak edilen soruları yanıtladı. Türker, ihalenin Türk ekonomisine olan güveni yansıttığını belirterek, "Bu ihaleye beş Alman devi ilgi gösterdi, ortaklarımızla dersimizi çok iyi çalıştık. İhale sonunda ortaya çıkan sonuçtan memnunuz" ifadesini kullandı.

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata ise Rüzgar Enerjisi YEKA projesinin stratejik bir ihale olduğunu belirterek, "Bin megavat daha Türkiye'nin dışa olan bağımlılığını azaltmayı gerçekleştiren bir ihale oldu. Sonuçtan memnunuz" dedi.

Ata, böyle bir proje için 1,5 yıl gibi kısa bir sürede mevzuat oluşturmanın kolay olmadığını belirterek, Türkiye'nin yenilenebilir enerji ve maden politikasında yerli ve yenilenebilir kaynaklara ağırlık vermesinin önemine değindi. Ata, söz konusu süreçle Türk firmalarının teknoloji üretebilir hale gelmesinin stratejik bir adım olduğunu sözlerine ekledi.