Konut Haberleri
03 Tem 2015 15:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:54

Tatil beldelerinde markalı konutlar artış gösterdi

Yazlık bölgelere gösterilen yoğun talebe bağlı olarak markalı projelerin her geçen gün arttığı belirtildi.

Tatil beldelerinde markalı konutlar artış gösterdi
Son yıllarda bütün yıl yoğun bir çalışma temposunun ardından keyifli vakit geçirmek isteyen tatilciler, tercihlerini otel kalitesinde bir tatil yapmaktan yana kullanıyor.

Yatırım araçları arasına yazlık ev seçeneğini ekleyen yatırımcılar ise yazlık evlerini seçerken sezonluk kullanımın yanı sıra 12 ay boyunca kullanılabilir olmasına ve kiralandığı takdirde getiri sağlanmasına da dikkat ediyor.

PROJELER ARTTIRILIYOR

Türkiye'de yazlık gayrimenkul piyasasının hassas noktalarına ve son mekan trendlerine vurgu yapan Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, özellikle yazlık bölgelerde artan arza bağlı olarak markalı projelerin her geçen gün arttığının altını çizdi.

Yıllardır olduğu gibi Antalya, Bodrum, Çeşme, Marmaris ve Yalova'nın ön planda olduğunu belirten Emre Erol; “Yazlık yatırımları için seçilen iller aynı, fakat beklentiler ve istekler biraz daha farklı. Örnek vermek gerekirse son yıllarda Marmaris şehir merkezine gayrimenkul yatırımı yapılırken şimdilerde eskiden kendi halinde bir balıkçı köyü olan Marmaris Selimiye ya da dokusunu ve özgünlüğünü koruyabilmiş Bozburun, yazlıkçıların ilgisini çekiyor. Şehrin karmaşasından uzaklaşırken şehirden de çok uzaklaşmak istemeyen tatilciler ise Sapanca, Yalova, Saros bölgelerini tercih ediyor” dedi.

MARKALI PROJELERİN HAKİMİYET ALANI GENİŞLİYOR

Özellikle büyük illerde her geçen gün yükselen markalı projelerin son yıllarda yazlık beldelerde de arttığını, kışlık ev konforunu yazlık alanlara taşıyan markalı projelerin arzı arttırdığını belirten Emre Erol; “Yazlık beldelerde, doğal dokuya zarar vermeden doğayla iç içe inşa edilen markalı projelerin arttığını gözlemliyoruz. Metrekare fiyatlarının 3 bin eurodan başladığı projelere yabancı yatırımcıların ilgisi ise de oldukça yüksek. Yurt dışı fuarlarında da en iyi şekilde tanıtan markalı projelerin geleceği oldukça parlak” dedi.

KİRAYA VERMEK KARLI BİR KARAR

İngiltere, Almanya ve Kuzey Amerika ülkelerden gelen yabancı yatırımcıların ilgisinin sürdüğü Türkiye'nin sahil kesimlerine son yıllarda Rusya, Körfez Ülkeleri ve Türkiye Cumhuriyetleri'nin yanı sıra Hindistan ve Uzakdoğu ülkelerden de yatırımcılar ilgi gösteriyor.

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçiren yabancı yatırımcılar, daha sonra evlerini kiraya veriyor. Kiraya verilen evler, ek gelir sağlamanın yanı sıra masrafların karşılanması açısından da oldukça karlı bir karar.