Konut Haberleri
02 Ağu 2015 09:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:01

Yazlık alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, yazlık ev almayı düşünen yatırımcılara hem bina sağlamlığı hem de insan sağlığı için zorunlu olan su yalıtımının önemini açıkladı..

Yazlık alırken dikkat edilmesi gerekenler!
Yazlık evlerin yıl boyunca yağmur ve yeryüzü sularına maruz kaldığını bu sebeple de su yalıtımı olmyan yazlıkların adete doğanın insafına terk edildiğini belirten Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, su yalıtımının hem bina sağlamlığı hem de insan sağlığı için zorunlu bir uygulama olduğunu söyledi.

Akdeniz ve Ege sahilleri, özellikle kış aylarında yoğun yağış aldığını ifde eden özcan, su yalıtımı olmayan yazlıkların aşırı nem ve yağışlar sebebiyle çürümesinin kaçınılmaz olduğunu ayrıca ev içinde oluşan küf  ve bakterilerin insan sağlığı için tehdit oluşturduğunu belirtti. Çürüyen yapıların en ufak bir sarsıntıda bile yıkılma tehlikesinde olduğunu da belirten Özcan, bazı müteahhitlerin inşaat masrafını düşürmek için bölgede su olmadığını iddia ederek su yalıtımı yapmadığını söyledi.

Herhangi bir bölgede su olmadığını iddia etmenin tamamen yalan söylemek olduğunu da  belirten Özcan, yağmur yağan her yerde su olduğunu, çünkü toprağa karışan yağmurun kanalizasyona ulaşana kadar betonarmelere çarptığını belirtti. Su yalıtımı masrafının bina yapım maliyetinin sadece yüzde 3'üne denk geldiğini da sözlerine ekleyen Özcan, söz konusu maliyetin sağladığı yarar ile kıyaslanamayacak kadar az olduğunu vurguladı.