Konut Haberleri
30 Tem 2014 17:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:36

İşte Yavuz Sultan Selim'in ayak sesleri!

İstanbul boğazına inşa edilmekte olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, kule yüksekliklerinin 198,5 metreye ulaştığını söyledi..

İşte Yavuz Sultan Selim'in ayak sesleri!
İstanbul’un 3’üncü boğaz köprüsü olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son durumu hakkında bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, kule yüksekliklerinin Asya'da 195,5 metreyi, Avrupa'da ise 198,5 metreye ulaştığını söyledi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü 2015 yılı sonuna kadar hizmete almak istediklerini, bu sebeple 3 vardiya halinde çalışıldığını belirten Elvan, köprüden geçecek demiryolu ile Edirne'den İzmit'e kadar kesintisiz demiryolu taşımacılığı yapılabileceğini ve bu sayede Marmara ve İstanbul’un kuzeyinde oluşacak yeni ticari alanla, tüm bölge ekonomik açıdan canlanacağını belirtti.

Elvan, "Raylı sistem, Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilerek Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Yeni Havalimanını da birbirine bağlayacak" dedi.
 

İŞTE 3. KÖPRÜ'NÜN GÖRÜNTÜLERİ...