Konut Haberleri
30 Ağu 2016 14:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:36

Yavuz Sultan Selim Köprüsü nakliye maliyetini düşürecek

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasıyla birlikte, ağır vasıta araçlarının güzergahları da belli oldu.. Yeni köprü nakliye maliyetlerini de düşüreceek..

Yavuz Sultan Selim Köprüsü nakliye maliyetini düşürecek
Cuma günü açılan ve ağır vasıta araçlarının yönlendirilmesiyle boğaz trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, nakliye maliyetlerini de düşürecek.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Fatih Şener, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki yürüme yasağı ve köprüde oluşan trafiğin nakliye maliyetlerini artırdığını söyledi. Şener,Nakliyeciler şimdiye kadar 2. Köprü'den geçiyordu. Burada bizim için büyük bir bekleme maliyeti var. Sabah 4 akşam da 6 saat olmak üzere, köprü günde 10 saat kullanılamıyordu. Yasak bittiğinde de köprüde çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle bazen TIR'lar bineceği gemiyi dahi kaçırabiliyor, nakliye bir gün sarkıyordu. Ayrıca çok fazla dur kalk yapıldığı için de yakıt giderleri artıyordu dedi. 100 km'de 120 TL'lik yakıt harcayan bir TIR'ın dur-kalk ve trafik nedeniyle yakıt bedelinin 500 lirayı bulabildiğini belirten Şener, bunun da taşıma maliyetlerini artırdığını vurguladı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde bekleme yapılmayacağı ve köprü trafiğinin yaşanmayacağını hatırlatan Şener, yakıt maliyetinin de ve bunun özellikle İstanbul içi kısa mesafedeki nakliyeye yansıyacağını belirtti. Şener, 3. Köprü'de geçiş ücreti yüksek ancak hem yakıtta tasarruf edeceğiz hem de zaman kazanacağız. Bu nedenle çok etkilemez diye konuştu. Şener, 2'nci Köprü'den günlük ortalama 1.500 TIR geçtiğini ve iki kıta arasında günlük ortalama 75 milyon dolarlık ürün taşındığını belirterek, tüm bu geçişlerin 3'üncü Köprü'den sağlanacağını aktardı.


Fatih Şener, İstanbul'a gelen vasıtaların yüzde 95'inin şehre girdiğini belirterek köprünün il içi trafik sorununu çözemeyeceğini kaydetti. Şener, Örneğin sebze getiren bir nakliyeci, sebze meyve haline gidiyor. Bu nedenle şehir içine girmek zorunda kalıyor dedi. Bu sorunun çözümü için köprünün kuzey tarafına lojistik merkezi kurulması gerektiğini belirten Şener, haller, depolar vs gibi yerlerin de buraya taşınması gerektiğine dikkat çekti. Şener, Böyle bir yatırımın İstanbul trafiğine ciddi bir katkısı olacaktır şeklinde konuştu.