Konut Haberleri
06 Şub 2016 18:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:02

Yatırım yapacaklar! İşte en değerli bölgeler!

Başkent, hayata geçen kentsel dönüşüm projeleri ve markalı konutlarla yatırımcıları cezbetmeye devam ediyor.

Yatırım yapacaklar! İşte en değerli bölgeler!
Başkentte yer alan kentsel dönüşüm projeleri ve yeni markalı konutlarla Ankara'nın havası değişiyor. Hal böyleyken gayrimenkul yatırımcısı da bölgeye kayıtsız kalmıyor. Son yıllarda Ankara'da gayrimenkul sektörü açısından oldukça önemli projeler gerçekleşiyor. Şehir, büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra konut AVM, otel, ofis, plaza projeleri ve kamu yatırımları ile buyuk bir yatırım alanı durumuna geldi. TSKB Gayrimenkul Değerleme Ankara Şubesi Yöneticisi Derya Alan Erdem Ankara'nın gelişen bölgelerini değerlendirdi.

İşte Ankara'da öne çıkan bölgeler
Eskişehir Yolu, Konya Yolu, Söğütözü, Çukurambar ve Balgat bölgelerini de kapsayan alan, Ankara'nın yeni merkezi iş alanı olarak tanımlanmaya başladı. Konut projeleri ise ağırklı olarak Incek, Yaşamkent, Çayyolu, Beysukent, Bağlıca, Eryaman Yuva ve Oran çevresi ön plana çıkıyor.

Çukurambar
Son yıllarda alışveriş merkezlerine ziyaretlerin artması alışveriş merkezlerinin bulunduğu lokasyonlarda konut metrekare birim fiyatlarında hızlı bir artışa sebep oldu. Çukurambar da bu trendi yakalayan semtlerden. Ankara lüks ofis ihtiyacını karşılamaya başlayan Çukurambar'ın Ankara'nın yen finans ve is merkezi haline gelmesi bekleniyor.

Ümitköy ve Çayyolu
Ankara halkının son zamanlarda site yaşamı ve yeşil alan arayışı sebebiyle şehir dışına göç etmeye başlamasıyla Ümitköy ve Çayyolu'na olan ilgi artış gösterdi. Ayrıca son zamanlarda yeni ve modern hastanelerin, üniversitelerin, eğlence alanlarının ve alışveriş merkezlerinin batıya kayması Ümitköy'e değer kazandıran farklı etmenlerdir. Bölgeye değer kazandıran faktörlerden biri faaliyete geçen metro hattı ve otobüs-dolmuş seferlerinin artması.

Oran
Son yıllarda yapılan alışveriş merkezi ve rezidanslar, orman manzarası ve TRT'nin bu bölgede yer alması gibi faktörlerin konut fiyatlarının yüksek olmasına etken olduğu biliniyor.

İncek
İncek'te büyük ölçekli konut projeleri inşa edilmeye başlandı. Gölbaşı'nda yer alan Mogan Gölü İncek Bulvarı'nın şehir merkezine yakınlığı havasının temiz olması, park sorunun olmaması ve Hacettepe orman manzarasına sahip olması bölgeye ciddi avantajlar katıyor.