Konut Haberleri
25 Ağu 2016 10:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:36

Yarın büyük gün! Dünyanın en geniş köprüsü açılıyor!

26 Ağustos Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyanın en geniş köprüsü ünvanını da alacak...

Yarın büyük gün! Dünyanın en geniş köprüsü açılıyor!
26 Ağustos Cuma günü resmi olarak açıldığında dünyanın en geniş köprüsü olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılacak. Yarın açılacak olan 3. Köprü, özel sektör tarafından işletilecek ikinci köprü olarak hayata geçirildi.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında İstanbul Boğazı'na inşa edilen ve iki yakanın üçüncü defa bir araya gelmesini sağlayan köprü, dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak. 3 milyar dolar yatırım maliyeti ile gerçekleşen 3.Köprü, 148 kilometre uzunluğundaki Odayeri-Paşaköy kesimi üzerinde yer almakta olup üzerinde gidiş ve geliş istikametlerinde 4’er karayolu şeridi ile ortada 2 demiryolu şeridi olmak üzere toplam 10 ulaşım şeridi yer alıyor. Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamı ise 257 kilometre uzunluğundaki otoyolların tamamlanmasının ardından 2018 sonunda açılacak.