Konut Haberleri
06 Mar 2015 10:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:27

İşte en çok yaşanılası yer!

2015 Küresel Yaşanabilirlik ve Yaşam Kalitesi Raporu'na göre, dünyanın en yaşanabilir kenti Avusturya'nın başkenti Viyana oldu..

İşte en çok yaşanılası yer!
Mercer isimli uluslararası insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması tarafından açıklanan 2015 Küresel Yaşanabilirlik ve Yaşam Kalitesi Raporu'na göre, dünyanın en yaşanabilir kenti Avusturya'nın başkenti Viyana olarak belirlendi.

Dünya genelinde 230 kentin siyasi istikrar, sağlık sistemi, eğitim, suç oranları, güvenlik ve ulaşım kriterlerine göre değerlendirildiği araştırmada Viyana, gelişmiş ulaşım ağı,zengin kafe kültürü, sarayları, kültür ve sanat hayatı ileöne çıkarak listeninilk sırasında yer aldı.

Listede, Viyana'nın ardından sırasıyla İsviçre'nin Zürih, Almanya'nın Münih, Dusseldorf ve Frankfurt şehirleri ile Kanada'nın Vancouver kenti geldi.

Listenin en son sırasında ise mezhep çatışmaları sebebiyle iç karışıklığın yaşandığı Irak'ın başkenti Bağdatyer alıyor.

Raporun"yükselen şehirler" kısmında ise Güney Kore'den Cheonan, Güney Afrika'dan Durban, Tayvan'dan Taichung, Polonya'dan Wroclaw, Brezilya'dan Manaus, Hindistan'dan Haydarabad, Çin'den Chongqing ve Şian ile Peru'dan Pune kentleri bulunuyor.