Mimari
02 Tem 2014 11:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:25

Yanan tarihi köşkün sırrı raporda

Üsküdar’da Hüseyin Avni Paşa Korusu’ndaki koruma altında olan Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün kül olmasına neden olan yangının sebebini itfaiye raporu çözecek.

Yanan tarihi köşkün sırrı raporda
Çekilen görüntülerde, bitki örtüsünün ortasında bulunan köşkten yükselen alevlerin korudaki ormanlık alana sıçramamasının büyük bir şans olduğu ortaya çıktı.

Tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü, geçtiğimiz günlerde çıkan ve sebebi henüz belli olmayan bir yangın sonucu kül olmuştu. Görgü şahitlerinin ifadelerine göre, çatıdan başladığı öğrenilen yangın, havadan ve karadan yapılan çalışmalar sonucu söndürülmüş, ancak binadan geriye bir harebe kalmıştı.

GÖZLER İTFAİYEDE
Olay yerinde inceleme yapan itfaiye ekiplerinin hazırlayacağı raporun, yangının çıkış sebebini ortaya çıkaracağı belirtildi. Enkaz üzerinde incelemelerin sürdüğü vurgulanırken, itfaiye raporunun önümüzdeki günlerde hazırlanması bekleniyor.

Öte yandan, Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nü kül eden alevlerin, Fethi Paşa Korusu’ndaki ormanlık alana sıçramaması, bir felaketin önüne geçti. Ancak köşkün etrafındaki bazı ağaçların alevlerden etkilendiği görüldü.