Konut Haberleri
22 Eyl 2017 09:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:26

Yalıtımsız binaya ruhsat yok!

Gayrimenkul sektörünü yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme gündemde. Artık binalarda su yalıtımı zorunlu hale gelecek. Gerekli koşulları sağlamayan binalara yapı ruhsatı verilmeyecek.

Yalıtımsız binaya ruhsat yok!
Gayrimenkul sektöründe her geçen gün yeni bir düzenleme hayata geçmeye devam ediyor. Bu kapsamda artık su yalıtımı bulunmayan binalara da yapı ruhsatı verilmeyecek. 

Düzenleme binaların toprakla temas eden temel, döşeme ve bodrum duvarlarında, çatılarında, balkon ve ıslak hacimlerinde yapılacak su yalıtımının esaslarını kapsıyor. 

Ruhsat verilmeyecek

Binanın inşa edildiği zeminin özellikleri, iklim ve ortam koşulları, yapının türü, kullanım amacı, yeraltı su seviyesi gibi parametreler dikkate alınarak; yapı elemanlarına suyun muhtelif yollarla nüfuz etmesinin engellenmesi gerekecek. Projeler, suya karşı önlem bakımından yönetmelikte öngörülen şartlara uygun değilse, yapı ruhsatı verilmeyecek.

Eksikler giderilinceye kadar

Yeni yapılan binalarda öngörülen esaslara göre imalat yapılmadığının tespiti halinde, eksiklikler giderilinceye kadar binaya yapı kullanma izin belgesi verilmeyecek. Su yalıtımında yapı elemanlarının maruz kalabileceği su etkileri ve yoğunluğuyla birlikte, suyun yapıdan uzaklaştırılmasına ilişkin yönlendirme ve tahliye sistemleri oluşturulacak.