Sektörel
17 Mar 2018 12:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:43

Yabancıya satışta patlama olur

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yabancıya yapılan satışlarda bu yıl büyük artış yaşanabileceğini söyledi.

Yabancıya satışta patlama olur
İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım,  verilen teşvikler sayesinde inşaat sektörünün geçen yıl yaklaşık 5 milyar dolarlık bir döviz girdisi sağlandığını belirtti. Durbakayım, bu yıl özellikle Kanal İstanbul nedeniyle ilginin artarak devam edeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

İHRACAT TEŞVİKLERİ SAĞLANMALI

"Bu yıl Türkiye'nin hedeflediği 170 milyar dolarlık ihracatın yüzde 10'nu üstlenmek için çabalıyoruz. Yabancılara konut satışı yapan firmaları ihracatçı kabul edilip, bu satışlar döviz kazandırıcı faaliyetler kapsamına alınırsa ve söz konusu şirketler ihracat yapanlara sağlanan teşviklerden faydalanırsa 2018'de dahi 17 milyar dolarlık satış mümkün olur."

SATIŞLAR PATLAMA YAPAR

Durbakayım, Türkiye'ye yatırımları teşvik edecek bir diğer gelişmenin Kanal İstanbul Projesi olacağını kaydederek, "Uzun vadede Kanal İstanbul, hem yabancı hem de iç satışta patlama yaşatabilir. 2018'de Kanal İstanbul'un imar durumu belli olup projeler tasdik edilebilir noktaya gelirse, yabancıya satışta patlama yaşanır." dedi.