İnşaat
13 Eki 2015 11:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:34

Yabancıya mülk satışında yeni düzenleme...

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise “Yabancıya mülk satışı için ilave düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirterek, yabancıya satışın son 1.5-2 yılda yüzde 5’ten yüzde 20’lere çıktığını söyledi...

Yabancıya mülk satışında yeni düzenleme...
Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nin (KONUTDER) düzenlediği ‘Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması’ dün yerli ve yabancı şirketlerin katılımıyla başladı. Ortadoğu’dan 47 şirketi ağırladıklarını söyleyen KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik toplantının başarılı geçmesi durumunda 6 ayda bir yapılacağını dile getirerek üç gün sürecek etkinlikte İstanbul’un 4’üncü Boğaz Köprüsü’nün İstanbul-Körfez arasında kurulacağını söyledi. Yabancıya satış rakamlarının istenilen seviyede olmadığına dikkat çeken Çelik, yabancıya satışın toplam satış içindeki payının yüzde 5-10 arasında olması gerektiğini ifade etti. Yabancıya konut satışının yılda 50-55 bini bulması gerektiğini belirten Çelik, “Yabancıya konut satışında 4-5 milyar dolarlık hacme ulaştı. Önünümüzde 15-20 milyar dolara çıkacak iş hacmi var gibi gözüküyor ” diye konuştu. Ankara’da yaşanan katliamdan duydukları üzüntüyü de dile getiren Çelik “Ankara’daki saldırı nedeniyle bu tür organizasyonları yapmak zor ama bir memleketimizin kalkınması için çalışmalarımıza devam etmek zorundayız. Yabancılar görüşmede terör olaylarını soracaklar. Onlara ‘ Türkiye’den korkmayın ve yatırıma gelin’ diyeceğiz” diye konuştu.  
 
İlave düzenleme 
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise “Yabancıya mülk satışı için ilave düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirterek, yabancıya satışın son 1.5-2 yılda yüzde 5’ten yüzde 20’lere çıktığını söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ise Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemeler yapılacağını söyledi.
 
EN GÜVENLİ LİMAN OLMAYA  DEVAM EDİYOR
Arap yatırımcılar, Türkiye’nin yatırım açısından bölgenin en güvenli limanı olmaya devam ettiği ve yaşanan gelişmelerin yatırım planlarını ertelemeyeceği yönünde fikir belyan ettiler. Dubai merkezli Alliance Uluslararası Yatırım CEO’su Davud Shezawi, Türkiye’deki yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. Sotheby’s International Realty CEO’su George Azar da bölgede en güvenli liman olarak Türkiye’yi gördüklerini belirterek “Temelleri sağlam olan Türkiye’de yaşanan olumsuz gelişmeler yatırım perspektifimizi etkilemez” dedi. Elysian CEO’su Noman Mahmood ise “Körfez yatırımcıları için ilk sıradasınız” dedi.