Konut Haberleri
18 Haz 2017 08:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:14

Yabancıya gayrimenkul satışı patlayacak

Türkiye'de yabancıların gayrimenkul yatırımı hız kesmeden devam ediyor. Öngörüye göre, yabancıya gayrimenkul satışları önümüzdeki yıl 10 milyar dolar seviyelerine ulaşacak.

Yabancıya gayrimenkul satışı patlayacak
Türkiye’de uygulanmaya başlanan, ‘Gayrimenkul Alana Vatandaşlık’ hakkı satışları patlatacak. Ünlü gayrimenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran "Şu anda 4-5 milyar dolar seviyelerinde olan yabancı satışların önümüzdeki yıl 10 milyar dolarlar seviyelerine ulaşması hedefleniyor.

Özellikle Körfez Ülkeleri, Suriye, Mısır, İran, Filistin ve Irak gibi ülkelerden ciddi talep gelmesi bekleniyor.

Yeni uygulamayla atılan bu adımın yabancı sermaye akışını ülkemize yönlendirmesi bekleniyor. Özellikle Körfez Ülkeleri’nin bu düzenlemeye daha yüksek ilgi göstermeleri de beklentiler arasında…"dedi ve "Uygulamanın ülke ekonomisine önemli bir kaynak oluşturması da en büyük beklenti. Bununla birlikte ciddi anlamda bir döviz girdisi sağlanırken, yeni sermaye kaynaklarının da Türkiye’ye çekebileceği vurgulanıyor. Sektör temsilcileri doğru zamanda hayata geçirilen, bu çalışmaların son derece faydalı olacağı görüşünde"..diye ekledi...

20. madde değişti
Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin yönetmenliğin Türk vatandaşlarının istisnai olarak kazanılmasını düzenleyen 20’nci maddesinde yapılan değişiklikle, Türkiye’de belirli bir miktarın üzerinde yatırım yapan ve istihdam oluşturan veya mevduat bulunduran yabancılara Türk vatandaşlığı imkanı getirildi. Buna göre, Türk vatandaşı olmak isteyen yabancılarda aranan istisnai şartlar şunlar:

En az 2 milyon dolar sermaye yatırımı yapan,
En az 1 milyon dolarlık taşınmaz satın alan,
En az 100 kişilik istihdam oluşturan,
En az 3 milyon dolar mevduatı 3 yıl tutan
En az 3 milyon liralık devlet borçlanma araçlarını 3 yıl elinde tutan kişiler Türk vatandaşlığına hak kazanabilecektir.
ETİKETLER
#ev #yabancı # satış