Konut Haberleri
29 Mayıs 2016 14:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:23

Yabancıların ofis tercihi Levent-Maslak hattı oldu

Stok artışı nedeniyle Levent ve Maslak bölgelerinde A sınıfı ofis piyasasında oluşan boşluk önemli oranda doldu.

Yabancıların ofis tercihi Levent-Maslak hattı oldu
Aremas Commercial'ın Ticari Gayrimenkul Müdürü Melike Özgökçen, dönemsel olarak dalgalanan ekonomiye rağmen 4.6 milyon metrekareye yakın A sınıfı ofis stokuyla İstanbul'un yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından ilgi gördüğünü söyledi.

Bu alanda A sınıfı ofis kalitesi ve proje çeşitliliği açısından İstanbul'da Levent-Maslak-Zincirlikuyu hattının özel bir önem taşıdığını ifade eden Özgökçen, nitelikli işgücü kaynağı çekebilmek ve şirket imajını yükseltmek amacıyla Levent-Maslak-Zincirlikuyu hattının, önde gelen yerli ve yabancı firmaların tercih listesinde en üst sırada yerini koruduğunu kaydetti.

İstanbul ofis piyasasına bakıldığında gerçekleşen toplam kiralama işlemlerinin yüzde 50'den fazlasının Levent-Maslak-Zincirlikuyu hattında gerçekleştiğini dile getiren Özgökçen, bölgeye olan yüksek talep nedeniyle ortalama kira bedelinin metrekare başına 25-40 dolar aralığında değişim gösterdiğini açıkladı.

Ekonomide devam eden yavaşlamaya rağmen kiralama işlemlerinde artış, boşluk oranında düşüş görüleceğini ifade eden Özgökçen, birincil kira rakamlarında sabitlik ve A sınıfı kiracı talebinde yükseliş öngördüklerini dile getirdi.