Konut Haberleri
27 Ağu 2015 11:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:14

Wish İstanbul projesi durabilir!

Esenyurt Belediyesi, 540 ailenin mağdur olmasına neden olan Wish İstanbul projesinin tapu kaydına kamu şerhi koydu, artık projede parseller şahıs ve şirketlere satılamayacak..

Wish İstanbul projesi durabilir!
Aralarında 150 pilotun da olduğu 540 ailenin mağdur olması ile gündeme gelen  'Wish İstanbul' projesinde taşınmazların üzerine Esenyurt Belediyesi tarafından kamu şerhi konuldu. Söz konusu projede parsellerin başka şahıs ve şirketlere satışı yapılamayacak.

Mağdur vatandaşların şikayetleri doğrultusunda alınan şerh kararınhayönelik açıklamada, müteahhit ile arsa sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlık sürecinde Esenyurt Belediyesi’nin sorumluluğunun bulunmadığı vurgulandı. Öte yandan Esenyurt Belediyesi'nin konuyu yakından takip ettiği ve çözüm adına gerekirse inşaatların durdurulabileceği belirtildi.

Ayrıca, Miltaş Beton ve Canel Münip Çoker şirketleri adına kayıtlı olan taşınmazların yapı ruhsatı olmadığı ve buna rağmen yapılan usulsüz satışların engellenmesi için kamu haciz şerhi koyuldu.

24 ay içinde teslim edileceği taahhüt edilen Wish İstanbul projesinde tapular ise 6 ay sonra verilecekti. Ancak şirket yetkilileri vatandaşlardan aldıkları paralar ile başka firmalar üzerinden başka projeler geliştirdiği için proje zamanında tamamlanamadı, daireler hak sahiplerine teslim edilemedi. Arap ve Türk vatandaşlarının daire satın aldığı Wish İstanbul projesinde bazı parsellerde hiç inşaat yapılmadığı tespit edildi.