Sektörel
18 Kas 2015 12:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:47

Skandal Volkswagen'e pahalıya mal oldu!

Volkswagen'in satışlarının azalması ile birlikte pazar payında düşüş görüldü

Skandal Volkswagen'e pahalıya mal oldu!
Volkswagen AG'nin pazar payı, satışlarının, emsiyon skandalının öğrenilmesinin ardından sonraki ilk tam ay olan Ekim'de satışların azalması ile birlikte düştü.

Alman Otomobil devi Avrupa'da geçen ay yeni araç kayıtları dikkate alındığında yüzde 25.2 paza payına sahip. Bu oran geçen yılın aynı döneminde yüzde 26.1 seviyesindeydi.

Brüksel merkezli Avrupa Otomobil Üreticileri Derrneği (ACEA), Salı günkü açıklamasında, Volkswagen'in Ekim ayında yüzde 0.8 daha az otomobil sattığını ve bunun Mayıs ayından bu yana ilk düşüş olduğunu kaydetti.

Barclays Plc analistleri Kristina Church ve Charles Coldicott, bölgenin beş büyük piyasasının rakamlarını dikkate alarak hazırladıkları 12 Kasım tarihli raporlarında, "Bu yavaşlamanın ardındaki temel faktör emisyon skandalının yansımaları gibi görünüyor" dedi.

Emisyon skandalından önce, Wolfsburg merkezli Avrupa'nın en büyük oto üreticisi Volkswagen, rakiplerinin spor otomobil sınıfında daha geniş bir ürün yelpazesine sahip olmasından dolayı zemin kaybetmekteydi. Ancak şirket fiyat indirimlerini daha da artırarak pazar payını korumayı başardı.