Sektörel
23 Eki 2015 10:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:38

Volkswagen'de bir model daha patladı

Şirketin ürettiği EA 189 motora sahip dizel araçlardan sonra, EA 288 dizel araçları, gaz emisyon testlerinde hile yapılma ihtimali ile mercek altında

Volkswagen'de bir model daha patladı
Volkswagen'in (VW) ürettiği bazı dizel araçların emisyon testlerinde manipülasyon yapıldığının ortaya çıkmasıyla başlayan skandala her gün yeni detaylar ekleniyor. Daha önce şirketin ürettiği EA 189 motora sahip araçların emisyon gaz testlerinde hile yapıldığı tespit edilirken, şimdide bir önceki model olan EA 288 motora sahip araçlar manipülasyon şüphesiyle mercek altına alındı.

Şu anda manipülasyon nedeniyle sadece Avrupa Birliği'nde 8,5 milyon aracın satışı durduruldu. EA 288 motora sahip araçlarda da gaz emisyon değerlerinde manipülasyon yapıldığı tespit edilmesi halinde sayının çok daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

EA 288 motora sahip araç motorlarının maniple edilip edilmesinin incelendiğini açıklayan VW maniple edilen araçların ise telafi edici bir onarımdan sonra yeninde satışa çıkarılacağını belirtti.

Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi (KBA) Volkswagen'in maniple edilmiş araçların gönüllü olarak tamir edilmesi önerisini kabul etmeyerek, skandaldan etkilenen Almanya'da bulunan 2,8 milyon aracın VW tarafından zorunlu olarak geri çağrılmasını karar vermişti.