Konut Haberleri
29 Tem 2016 15:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:31

Via GYO Başkanı Bayraktar: Bu bir onur meselesidir!

Via GYO Yönetim kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, ABD’ye kaçtığı ve şirketin SPK tarafından borsadan çıkartılması konularına yaptığı basın toplantısıyla cevap verdi.

Via GYO Başkanı Bayraktar: Bu bir onur meselesidir!
Via GYO Yönetim kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar bazı basın yayın organlarında şirketi ve kendisi adına çıkan haberler, darbe gecesi ABD’ye kaçtığı ve şirketin SPK tarafından borsadan çıkartılması konularına, yaptığı basın toplantısıyla cevap verdi. Kendisine iftira atıldığını belirten Bayraktar, SPK Başkanını Via GYO’nun Borsa'dan çıkarılması konusunda deliller sunmaya, iftira haberleri yapanları da açıklama yapmaya ve istifaya davet etti. Bu konunun onur meselesi olduğunun altını çizen Bayraktar, “Biz demokrasiye, millet iradesine ve seçimle iş başına gelmiş hükümetimize sonuna kadar bağlıyız; ismimiz, milletin meclisini bombalayan alçak teröristlerle yan yana yazılamaz” diye konuştu.

Yalancının mumunu bugün söndürüyorum!
Bugüne kadar yaptığı yatırımlardan bahsederek basın toplantısına başlayan Coşkun Bayraktar, bazı yayın organlarında çıkan haberler ve darbe gecesi Amerika’ya kaçtı gibi iddialara sert bir dille cevap verdi. Kendisi ve şirketi hakkında bazı gazete ve internet sitelerinin yaptığı haberi hatırlatarak; “15 Temmuz günü ABD’ye kaçtı dediler, kimse bize iftira atamaz, yalancının mumu yatsıya kadar yanar, ben şu anda o mumu söndürüyorum. Ben Amerika’ya darbe gecesi değil, olaylar yatıştıktan 5 gün sonra yani 20 Temmuz’da gittim.” diyerek basın mensuplarıyla uçak biletini paylaştı. Darbe gecesinde demokrasi için meydanlarda olduğunu ifade eden Bayraktar, “Viaport’un yakınlarındaki gişelerde polisimiz bu aşağılık darbecilerle çatışmaya girdi, biz polisimize destek verdik. Hatta bir alışveriş merkezimizde marketimizden müsaade istenerek camları kırılarak güvenlik güçlerine gıda desteği de verdik, biz aşağılık darbecilere karşı canımız pahasına mücadele ettik” diye konuştu. Tüm anlattıklarının kamera kayıtlarında yer aldığını belirten Bayraktar, isteyen medya mensuplarıyla da bu görüntüleri paylaşabileceğini kaydetti.

Bu iftira sadece bana değil 10 bin kişiye atılmıştır!
Amerika’ya kaçtı iddialarına İstanbul’da cevap veren Bayraktar, “Biz bugün itibariyle bu darbe girişiminde Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve milletimiz nasıl dik duruş sergilediyse, ben de bu kötü iftiranın haberini aldığım an ilk uçakla Türkiye’ye geldim” dedi.

Amerika’ya kaçtı haberinin üzerine sadece kendisine iftira atılmadığını, şirkette direkt ve dolaylı olarak çalışan 10 bin kişiye de iftira atıldığını kaydeden Bayraktar, “Ben kaçmadım buradayım. Haberin yayınlanmasının ardından ilk uçakla geldim. Bu iftirayı atanları istifaya çağırıyorum” diye konuştu.

Bu bir onur meselesidir!
Türkiye’ye Via markasıyla 4 tane proje ürettiklerini ve yılda 80 milyon kişiyi ağırladıklarını da vurgulayan Bayraktar, “Bugün malın mülkün değeri yok gözümde. Bu bir onur meselesidir. Benim adım, ailemin adı, şirketimin adı kendi meclisini bombalayan şerefsizlerle asla yer alamaz” dedi. Bugün isteyen herkesi davet ediyorum, isteyen gelip benim girip hesaplarıma girsin baksın, 78 milyon kişiye hesaplarımı açtım. Eğer bu şirkette bir yanlışlık varsa, özellikle 17 Aralık sonrası bu şirkette herhangi bir yasadışı derneğe para akışı tespit edilirse, bugün yönetim kurulu başkanlığımdan istifa edeceğim, ben nasıl ki çıkıp geldiysem bu iftiraya karşı açıklama istiyorum.” dedi.

SPK beni sen halka açtın, delilleri ortaya koy, yoksa bugün istifa et
4 ay önce Türkiye’nin son dönemdeki en büyük halka arzlarından birini gerçekleştirdiklerini kaydeden Bayraktar, SPK’nın konuyla ilgili delilleri ortaya koyması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye’nin en değerli GYO’sunun kapatıldığını vurgulayan Bayraktar, “Bütün GYO’ları inceleyin hep gelecek vaat edildi. Biz 4 tane bitmiş ve yüzde yüzü kiralanmış projeyi halka açtık, SPK başkanından bugün konuya ilişkin bir açıklama bekliyorum” dedi. Yayınlanan iftira dolu haberlerde GYO’nun yabancılardan talep görmediğine dair ifade kullanıldığının da altını çizen Bayraktar, “Bunu yazmak cahilliktir. İzahnamemizde halka arzımızı sadece yerli yatırımcıya yapabilceğimiz ve yabancı yatırımcıya satış yapmamızın yasak olduğu yazıyor” diye konuştu.