Konut Haberleri
24 Nis 2017 16:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:07

Vefa Holding Afganistan'a fabrika kuruyor

Ön üretimli yapılar sektörünü dünya çapında bir noktaya ulaştıran Vefa, Afganistan ile ülke genelinde prefabrike binalar inşa edebilecek son teknolojilerle donatılmış bir fabrika kurmak üzere sözleşme imzaladı.

Vefa Holding Afganistan'a fabrika kuruyor
Küresel pazarlarda ve farklı kültürlerdeki potansiyel müşterilerine sürdürülebilir iş modelleriyle yenilikçi ürünler sunarak, 2023 yılında sektörün en çok tercih edilen lider oyuncusu olmayı hedefleyen Vefa, bu kapsamda yatırımlarına hızla devam ediyor.

Ön üretimli yapılar alanında 100’e yakın ülkeye ürün ve hizmet ulaştıran Vefa, şimdi de Afganistan’da know how ihraç ederek fabrika kuruyor.

Vefa, bu kapsamda Afganistan ile ülke genelinde prefabrike binalar inşa edebilecek bir fabrika kurmak üzere sözleşme imzaladı. Sözleşme, Afganistan devlet başkanlığı sarayında devlet başkanı Eşref Gani Ahmetzai huzurunda Afganistan Şehircilik Bakanı Sayed Sadat Naderi ve Vefa Holding başkanı Orhan Güner arasında imzalandı.

Fabrika inşaatının 11 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor ve bu tutar, Afganistan hükümeti tarafından finanse edilecek.

Afganistan Şehircilik Bakanı Sayed Sadat Naderi, imza töreninin ardından yaptığı konuşmada, ülkenin ihtiyaçlarına dayanarak inşaat sektörü için yeterli tesisi sağlama yönünde gerekli çabaları gösterdiklerini söyledi. Bakan Nedari, “Bu fabrikayı inşa ederek ve prefabrikasyon malzemeler üreterek, inşaat kalitesine, maliyetine ve süresine katkıda bulunacak okullar, hastaneler, üniversiteler, ekonomik evler ve sosyal tesis binaları inşa edebileceğiz” dedi.

Fabrikanın 12 ayda tamamlanması planlanıyor



Vefa Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner
ise “Fabrika üretime hazır hale gelmeden önce koordinasyon ve işbirliği sağlama yönünde yoğun çaba göstereceğimiz bir sürece giriyoruz. Afgan mühendisleri ve teknik ekipleri, Türkiye'deki Vefa Fabrikaları’nda eğiteceğiz” diye konuştu. Vefa Holding’in kapasite geliştirme ve ekipmanların sağlanması konusunda Şehircilik Bakanlığı ile işbirliği içerisinde olacağını söyleyen Güner, fabrikanın 37 makine ile birlikte bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde faaliyete geçeceğini kaydetti.

500 kişiye iş imkanı

Kurulacak fabrika sayesinde üretim ve montaj olmak üzere 500 kişiye istihdam sağlanacağını vurgulayan Orhan Güner, yılda 300 bin metrekare de prefabrike binanın üretileceğini söyledi. Güner, üretilen binaların okul, sağlık merkezleri ve benzeri kamu binaları olarak kullanılacağını da sözlerine ekledi.