Konut Haberleri
22 Tem 2014 15:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:34

Yaşasın! Bu çamaşır makinası ütü de yapıyor!

Amerikan beyaz eşya üreticisi Whirlpool ve tüketici ürünleri devi P&G, çamaşır makinesi ve ütüyü bir araya getiren bir yeni icada imza attı. Giysileri susuz olarak işlemden geçirerek tazeleyen ve bu süreçte kırışıklıklarını gideren yeni icadın adı Swash... Daily Mail gazetesinin haberine göre, ABD’d

Yaşasın! Bu çamaşır makinası ütü de yapıyor!
İçine yerleştirilen temizlik sıvısı kartuşlarını kullanan Swash tek bir giysiyi 10 dakikada ‘elden geçirecek’. Özellikle son dakikada temiz gömleği kalmadığını fark edenleri ya da en sevdiği kıyafetini yıkamaya vakti olmayanları sevindirecek olan Swash 1.3 metre yüksekliği ve 43 santimetre genişliğiyle yatak odalarına yerleştirilebiliyor.

Su kullanmıyor
Su kullanmadığı için tesisata bağlanmayan Swash ağırlıklarla tutturulan tek parça giysiye kartuştaki sıvıyı püskürtüyor. Önü ve arkası bu kimyasalı emen giysi daha sonra sıcak havayla işlemden geçiriliyor. Üreticileri bu süreçte hem kırışıklıkların giderildiği, hem de giysinin tazelendiği ve kokulardan arındığı iddiasında.

Pamuktan yüne, denimden kaşmire farklı farklı kumaşları kabul eden makine, bazı havalimanlarına da yerleştirilecek ve aktarmalı uçuş yapan yolculara hizmet verecek. Eylül ayından itibaren ABD’de satışa sunulacak olan makinenin diğer ülkelerde ne zaman satışa çıkacağı henüz açıklanmadı.