Konut Haberleri
25 Eki 2016 13:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:46

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları 2017'de start alacak

Üsküdar'ı ihya edecek kentsel dönüşüm çalışmaları için projeler devam ediyor.. EVA Gayrimenkul'ün verdiği bilgilere göre, Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları 2017'de başlayacak..

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları 2017'de start alacak
İstanbul'un gelişime açık olan bölgelerden biri Üsküdar için kentsel dönüşüm çalışmalarının projeleri devam ediyor..

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Sinem Bircan, Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmalarının 2017 yılı Mayıs ayında başlayacağını belirtti..

Kentsel dönüşümü için somut adımlar atılmaya başlanan Üsküdar'da yapılacak çalışmaları değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Sinem Bircan, ilk adımın 16 Mart 2016 tarihinde kabul edilen imar planı ile atıldığı ilçede Eylül ayında ise birinci etap için hazırlanan planın İBB Meclisi'nde onaylandığını belirtti.

Onaylanan imar planına göre 3 etapta tamamlanacak olan kentsel dönüşüm projesini Üsküdar'daki 16 mahalleyi kapsadığını belirten Bircan, geri görünüm bölgelerinde 4+2 kata, etkilenme bölgelerinde ise 5+2 kata çıkarılan imar planı ile kentsel dönüşüm tamamlandığında maliklerin kendi istekleri doğrultsunda yerlerinde kalmasının amaçlandığını ifade etti.

Kentsel dönüşüm kanunundaki 2/3 çoğunluğun sağlanması şartı aranacağın belirten Bircan, ilçedeki uygulamalarda en büyük avanatjın ise 7 bin metrekarelik alanda TOKİ tarafından  inşasına başlanan 181 bölümlük rezerv konut alanı olduğunu söyledi.  Ayrıca bölgede 43 bin metrekarelik bir konut rezerv alanı daha oluşturulacağını belirten Bircan, bu alanda inşa edilecek olan konutlara da vatandaşlarin kira ödemeden yerleştirileceğini ve evleritamamlanana kadar burada ikamet edeceklerini belirtti.

Öte yandan Üsküdar'da kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak olan yeni yapıların yatay mimaride olması ve Üsküdar'ın dokusuna uygun olması şartı aranacak. Site şeklindeki yapıla izin verilmeyeceği açıklanan Üsküdar'da mahalle konpsetli yaşam alanları oluşturulacak ve insanların sürekli etkileşim halinde olduğu bir yaşam alanı  sağlanacak.