Ulaşım
13 Ara 2017 11:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu açılıyor

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu, bu cuma Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı bir törenle açılacak.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu açılıyor
İstanbul’un dört bir yanını demir ağlarla örmek için yola çıkan AK Parti hükümeti, bir metro hattını daha tamamladı. İstanbul'un yeni metrosu, 3 ilçeden geçecek. Metro hattında; Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe gibi istasyonlar yer alıyor. 

İlk ve son durak arasında yolculuk eden bir kişi, toplam 24 dakikada istediği yere ulaşabilecek. Sancaktepe-Çekmeköy metrosunun yolculuk süreleri de belli oldu. Buna göre yolculuk süreleri şu şekilde olacak:

Üsküdar: 27 dk.

Kartal: 59 dk.

Yenikapı: 36 dk.

Taksim: 44 dk.

Hacıosman: 68 dk.

Atatürk Havalimanı: 68 dk.

Olimpiyat Stadı: 78 dk.
 
90 saniyede bir sefer olacak

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunda, istasyonlarda durma süresi 20 saniye olacak. 90 saniyede bir ise sefer düzenlenecek.

5 milyon insan kullanacak

Yetkililer, projenin bölgede trafik sorununu büyük ölçüde ortadan kaldırılacağı görüşünde birleşirken metroyu 5 milyon kişinin kullanması bekleniyor.

Açılışı Erdoğan yapacak

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı, cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Gayrimenkul uzmanları, hattın geçtiği bölgelerde ev fiyatlarının artış göstereceğini belirtiyor.