Konut Haberleri
22 Kas 2018 16:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 06:02

Ünlü köşe yazarından dikkat çeken yazı: Mardan Palace Titanic mi olacak?

Milliyet'in ünlü köşe yazarı bir dönem Antalya'nın en ünlü oteli olan Mardan Palace'nın akıbetini köşesine taşıdı.

Ünlü köşe yazarından dikkat çeken yazı: Mardan Palace Titanic mi olacak?
Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, bugünkü köşesinde oldukça dikkat çeken bir iddiayı yazdı.

Eyüboğlu, bir zamanlar Antalya bölgesinin en ünlü oteli olan Mardan Palace'ın Titanic Oteller Grubu'na geçeğini dile getirdi. 

Usta kalemin bugünkü yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde: 
 
MARDAN PALACE TİTANİC Mİ OLACAK?

Bir zamanlar Antalya Kundu Oteller Bölgesi’nin en ihtişamlı, en lüks ve  pahalı oteliydi… Aradan 10 yıl bile geçmeden Mardan Palace Hotel’in zirveden dibe vurması hazin bir öykü...

30 milyon dolara mal olan açılışında Sharon Stone, Seal, Tom Jones, Mariah Carey, Richard Gere, Monica Belluci ve Paris Hilton’u ağırlayan otel, bir yıldır Halkbank’ın güvenlik görevlilerine kaldı. Çünkü Azeri Telman İsmailov, 1.4 milyon dolarlık yerin borçlarını ödeyemeyince hacizler peş peşe geldi. Borçları nedeniyle icradan satışa çıkan oteli Halkbank aldı.

Birkaç gündür Kundu’da tatildeyim. Defalarca önünden geçtiğim Mardan’ı bekleyen güvenliğe sordum akıbetini.

Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Ersoy’un Kapadokya’da bize söylediği, otelin işletmesini almak isteyen turizmcilerle Halkbank arasındaki görüşmelerin sürdüğünü, yakında sonuçlanacağını hatırlattığım güvenlikten aldığım bilgi şu:

Bize söylenen Halkbank’ın otelin işletmesi için Titanic Oteller Grubu’yla anlaşmak üzere olduğu, birkaç küçük pürüzün kaldığı. İnşallah sonuçlanır da bizim bir yıldır sürdürdüğümüz nöbet biter.”

Bu bilgiyle yetinmeyip, bölgedeki birkaç turizmciyle de konuştum. Onların söylediği de, en geç bir ay içinde anlaşmanın sonuçlanacağı şeklinde. Yıllarca görkemiyle göz kamaştıran otel, 2019’da Titanic Mardan Palace veya Mardan Palace Titanic olarak yeniden Türk turizminin hizmetine girmek üzere…