Konut Haberleri
05 Kas 2017 16:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:32

Ünlü İngiliz şef aşkı için İzmir'de yer açtı!

Dünyaca ünlü İngiliz Şef Christopher George Downs, Türk kızına aşık olunca her şeyi bırakıp İzmir'e yerleşti. Kentte mutfak atölyesi açan çift, gizli kalan tatları gün ışığına çıkarıyor.

Ünlü İngiliz şef aşkı için İzmir'de yer açtı!
Kariyerine Londra'nın en ünlü restoranlarında çalışarak başlayan İngiliz Christopher George Downs'un yolu dünya mutfaklarına olan ilgisi nedeniyle Türkiye'ye düştü.

İZMİRLİLERDEN YOĞUN İLGİ

Ünlü şef, 11 yıl önce geldiği Fethiye'de 5 yıldızlı bir otelin şeflerini eğitirken kalite uzmanı olarak çalışan İzmirli Esra Downs ile tanıştı. Kısa sürede birbirlerine aşık olan çift evlilik kararı aldı. İş nedeniyle İstanbul'da 9 yıl kalan çift, İzmir'e yerleşme kararı aldı. Christopher George Downs, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak Türk mutfağına yeni şefler kazandırmaya başladı. Çiftin Bostanlı'da 6 ay önce açtıkları Thechef4u adındaki mutfak atölyesi ise bir anda büyük ilgi gördü.
 
ÇİÇEK ALMAK YERİNE TATLI YAPTI

Tanıştıklarında Christopher George Downs'ın kendisine jest olarak tatlılar yaptığını söyleyen Esra Downs, "Bana çiçek almak yerine tatlılar yapıyordu. İş nedeniyle dünyanın birçok ülkesine gittim ama öyle tatlıları hiçbir yerde görmedim. Aslına bakarsanız onun yemeklerine aşık oldum" dedi. Şef Christopher George Downs ise "İzmir'i ve İzmirliler'i çok seviyorum. Eğer mutfakta aşk varsa yemeklerin en güzelini yaparsınız. Bizim mutfakta aşk var ve herkesi buna davet ediyoruz" dedi.