Konut Haberleri
18 Şub 2017 18:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:00

Ünlü emlakçılara gözaltı operasyonu!

Bugün sabah saatlerinde İstanbul'un Arnavutköy İlçesi'nde emlakçılar gözaltına alındı. Tapuda rüşvet kapsamıyla sorgulanan isimler arasında projeleriyle adını duyuran bir çok emlakçı yer alıyor...

Ünlü emlakçılara gözaltı operasyonu!
Gayrimenkul sektöründe başarılı projelere imza atan 70 kişi bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimlerin, ilçenin önde gelen emlakçıları olduğu anlaşıldı. Şüphelilerin uzun zamandır tapuda rüşvet kapsamıyla takip edildiği öğrenildi. Arama işlemleri sürüyor...

İstanbul Mali Polisi'nin bu sabah yaptığı operasyon kapsamında gözaltına alınan isimlerin önemli bir bölümünün, son yıllarda Kanal İstanbul, 3. Havalimanı gibi dev projelerle arazi fiyatlarının değerlendiği ilçede faaliyet gösteren iş adamları olduğu öğrenildi.

Önde gelen emlakçılar yer alıyor

Bölgenin önde gelen emlakçılarının olduğu gözaltı listesinde eski belediye başkanı M. K.nın bir kardeşinin yanı sıra S. K., B. S., Ü. B., M. T., N. K., gibi isimlerin olduğu anlaşıldı. Hakkında gözaltı kararı verilen kişilerden 4'ünün tapu görevlisi olduğu öğrenildi.

Arama işlemleri sürüyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Vatan yerleşkesine getirilen şüphelilerin bir kısmı ile ilgili arama işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Şüphelilere yönelik uzun bir süreden beri teknik ve fiziki takibin yapıldığı öğrenildi.

Hürriyet