Konut Haberleri
22 Nis 2017 13:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:07

Unkapanı Köprüsü gidiyor Haliç Sualtı Karayolu Tüneli geliyor!

Unkapanı Köprüsü'nün yerine Haliç Sualtı Karayolu Tüneli yapılacak... Tünelin, 6 şeritlik köprü ve 900 metre uzunluğunda olması planlanıyor...

Unkapanı Köprüsü gidiyor Haliç Sualtı Karayolu Tüneli geliyor!
İstanbul'da hayata geçirilecek dev projeler, her geçen gün günyüzüne çıkıyor... Tarihi Unkapanı Köprüsü'nün yerini artık Haliç Sualtı Karayolu Tüneli alacak.

Kabataş Transfer Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın görev süresi bitmeden hayata geçirmeyi planladığı projelerden biri.

Taksim-Kabataş Füniküleri, Kabataş-Mahmutbey Metrosu, Beşiktaş-Sarıyer Metrosu gibi bir çok metro hattı, Kabataş'ta yerin altına yapılan transfer merkeziyle birleştirilecek.

Sahil yolu da yeraltına alınacak. Metro buradan Karaköy-Şişhane istikametine uzatılarak Hacıosman-Yenikapı Metrosu'na entegre edilecek. Üsküdar-Kabataş arasında bir yaya tüneli projesi devreye girecek. İçinden bisiklet ile de geçilebilecek. Elektrikli (şatıl) sistem de olacak.

Topbaş, “İhalesini yaptığımız Haliç Sualtı Karayolu Tüneli ile Tarihi Yarımada'yı Beyoğlu ile birleştireceğiz. Deniz seviyesinin 8.5 metre altına inşa edilecek.

Toplam 6 şeritlik köprü 900 metre uzunluğunda olacak. Haliç çevresine yeni rekreasyon ve yeşil alanlar kazandırılacak. Perşembe Pazarı bölgesi yeniden düzenlenecek. Atatürk Köprüsü (Unkapanı) kaldırılacak.

Hedefimiz 8 bin 316 otopark ile 1 milyonluk kapasiteye ulaşmak. 24 adet aktarma alanı ve 6 adet otogar planladık. İstinye- Çubuklu Feribot Hattı devreye girdi ve sadece 8 dakika sürüyor. Boğaz ve kıyılardaki deniz taşıtlarının düzenli parklanması gerekiyordu. Bunun için İstinye ve Tarabya'da tekne park projesi hayata geçti. Ayrıca yeni kruvaziyer liman planları var.”